En kvinne måtte amputere et ben etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Grønlandseiret i fjor sommer.
En kvinne måtte amputere et ben etter å ha blitt påkjørt av en lastebil i Grønlandseiret i fjor sommer.

Lastebilsjåfør må i fengsel etter at syklist mistet beinet i påkjørsel i Grønlandsleiret

En mannlig lastebilsjåfør er dømt til 30 dagers fengsel etter at han kjørte på en kvinne på sykkel i Grønlandsleiret i fjor sommer.

Publisert

Ved halv ni-tiden 2. juni i fjor sommer ble en kvinnelig syklist påkjørt i krysset Grønlandsleiret og Tøyengata på Grønland i Oslo.

Kvinnen sto ifølge dommen fra Oslo tingrett i sykkelfeltet og fikset en podkast på mobilen sin da lastebilen svingte til høyre inn i Grønlandsleiret og kjørte på kvinnen og over hennes venstre bein. Hun måtte amputere beinet under kneet og går i dag med protese.

Sjåføren nektet straffeskyld

Lastebilsjåføren, en mann i 60-årene, nektet straffskyld for tiltalen om uaktsomt å ha voldt betydelig skade på kvinnen, og sa at han var forsiktig da han svingte inn veien. Han forklarte imidlertid påkjørselen med at kvinnen måtte ha vært i dødvinkelen hans siden han ikke så henne.

Retten mente likevel at mannen burde ha fulgt bedre med da han kjørte inn i Grønlandsleiret og dømte ham til 30 dagers fengsel.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS