Politihuset på Grønland der politivakten holder til.

Oslo-politiet reduserer kapasiteten: – Får mindre hjelp

Redusert kapasitet og kortere åpningstider på Grønland går ut over publikum.

Publisert

– Fra 23. september 2024 til 19. januar 2025 vil politivakten på Grønland ha redusert kapasitet og kortere åpningstider. Publikum anbefales i perioden å levere anmeldelser på politiet.no, dersom dette er mulig, heter det i en oppdatering fra Oslo politidistrikt i sosiale medier mandag.

Politivakten holder til i Polithuset i Oslo, på Grønland politistasjon, i Grønlandsleiret 44.

– Mindre hjelp med enkelte tjenester

– For publikum betyr dette reduserte åpningstider og at besøkende får mindre hjelp med enkelte tjenester, utdyper Oslo-politiet på egne nettsider, der de for øvrig legger til at det ikke er tillatt å ta med elektriske sparkesykler inn i publikumslokalet.

Oslo politidistrikts kommunikasjonsavdeling opplyste til VårtOslo mandag ettermiddag at de foreløpig ikke hadde anledning til å kommentere årsaken til den reduserte kapasiteten eller hvordan den vil påvirke tjenestene, men tirsdag morgen gir  politiinspektør Laila Søndrol i Oslo politidistrikt følgende kommentar:

– Politivakten på Grønland har tidligere hatt åpningstid 08.00-23.00 hver dag. I forbindelse med omorganisering og pågående rekrutteringsprosesser er åpningstiden for publikum redusert en periode. 

– Det kan i denne perioden være noe mindre kapasitet til mottak av anmeldelser og flere kan bli henvist til å levere anmeldelser på nett. Publikum vil fremdeles kunne komme i kontakt med politiet selv om ikke politivakten er åpent, understreker politiinspektøren og legger til: 

– Politiet er tilgjengelig på 02800 og på 112 i akuttsituasjoner.

Tidligere døgnåpent

«I Politihuset på Grønland er det politivakt 24 timer i døgnet. Publikum som har behov for å snakke med politiet personlig eller av en eller annen grunn vil oppsøke politiet for å få hjelp, levere anmeldelse eller lignende er velkommen hit», het det i et innlegg på Oslo-politiets Facebook-side i januar 2015.

Nesten ti år senere er det ikke døgnåpent lenger. 

Med de reduserte åpningstidene, er gjeldende åpningstider de kommende fire månedene som angitt under. 

Nye åpningstider for publikum hos politivakten:

  • Mandag til torsdag: Klokken 08.00 til 21.00
  • Fredag: Klokken 08.00 til 18.00
  • Lørdag og søndag: Klokken 08.00 til 16.00
  • Kilde: Oslo politidistrikt

Powered by Labrador CMS