Oslo 20230529. Stabæks Fredrik Krogstad får rødt kort av dommer Rohit Saggi etter VAR under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion 2. pinsedag.Foto: Heiko Junge / NTB
Stabæks Fredrik Krogstad rett før dommer Rohit Saggi gir ham marsjordre etter en stygg takling av Vålerengas Seedy Jatta. Mot slutten av omgangen fikk Stabæk ytterligere en spiller utvist.

Stabæks Bakenga handset før scoring mot Vålerenga - ble likevel VAR-godkjent som mål

— Jeg fatter ikke at det ikke blåses for hands, sa TV2s fotballekspert Jesper Mathisen da Stabæks Mushaga Bakenga fikk "hjelp" av sin egen hånd før 2-0 scoring mot Vålerenga.

Selv om ballen var innom hånden til Stabæk-spiller Mushaga Bakenga, ble målet godkjent etter VAR-sjekk.

Da Stabæk gikk opp til 2-0 på kontroversielt vis hadde Kasper Høgh allerede etter åtte minutter sent bærumslaget i ledelsen.

Bakenga: — Bra dømt

Drøyt ti minutter før pause kom den kontroversielle scoringen til Bakenga.

Bildene i etterkant viste at 30-åringens brukte hånden da han dempet ballen. Det ble altså gjort en VAR-sjekk, men målet ble likevel stående.

— Jeg kan ikke fatte og begripe at det ikke ble avblåst for hands, sa TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen underveis i FotballXtra-sendingen.

Oslo 20230529. Trener Dag-Eliev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Nadderud stadion 2. pinsedag.Foto: Heiko Junge / NTB
Dag-Eilev Fagermo måtte bare konstatere at Vålerengas 11 spillere ikke klarte å utligne mot Stabæks ni i slutten av andre omgang.

Målscoreren selv mente imidlertid at målet var helt etter boka.

— Jeg opplever at ballen kommer og at jeg har hendene helt inntil kroppen. Ifølge regelboka er ikke det hands. Bra dømt, sa Bakenga til TV 2 i pausen.

— Vålerenga fikk det servert

I det 83. minutt fikk Vålerenga et trøstemål. Også dette etter en VAR-sjekk, som denne gangen konkluderte med en hands inne i Stabæks 16-meter.

Dommer Rohit Saggi delte dermed ut rødt kort til Stabæks Tobias Pachonik, mens Vålerengas Stefan Strandberg satte straffen i mål.

Da måtte bærumslaget forsvare seg med ni mann. Tidlig i 2. omgangen hadde også Stabæks Fredrik Krogstad fått marsjordre etter en stygg takling av Seedy Jatta.

Men det holdt likevel ikke til noe poeng for østkantlaget. Stabæk med to mann utvist i siste del av kampen tok alle tre poengene med 2-1 seieren.

— Vålerenga fikk dette servert, men tok det ikke imot. Da takker og bukker vi for det, fortsatte Bakenga etter seieren.