Teemu Lepaus og Tim Mcgauley
Teemu Lepaus (t.v) og Tim Mcgauley har mye av æren for at Vålerenga nå er mer giftige i powerplay enn på flere sesonger.

Importrekka har løst iskrigernes overtallsproblem: – Vi har fått inn noen klassespillere

Tre tidlige overtallsscoringer var med på å gi Vålerenga en komfortabel seier hjemme mot Lillehammer torsdag kveld. – Morsomt å føle at vi er skikkelig i gang med overtallsspillet, sier Tim McGauley.

Publisert

Etter fire seire i serieåpninga varsler Vålerenga hockey tydelig at de blir å regne med helt i toppen i norsk hockey også denne sesongen. 

Torsdagens overbevisende seier hjemme på Jordal over gjestene fra Lillehammer, som var den fjerde hittil i høstens seiersrekke for de kongeblå, gjør at gutta fra Oslo øst nå leder serien på målforskjell etter fire kamper.

– Det er godt å se at vi endelig får overtallsspillet til å sitte, men jeg føler vi har mer å gå på i andre deler av spillet, sier hoverdtrener Fredrik Andersson til VårtOslo etter kampen.

Power-play på høygir

Etter i flere år å ha slitt med å finne ut av hvordan løse effektiviteten i overtallsspillet, ser det nå endelig ut til å ha løsnet for gutta fra østkanten. Hovedforklaringen er først og fremst den nykomponerte førsterekka med løperne Teemu Lepaus, Villiam Haag og Tim Mcgauley.

De siste tre kampene har nysigneringene virkelig herjet med motstandernes forsvar og keepere når gutta i kongeblått har fått muligheten til å spile med en mann mer på isen. Så også på torsdag kveld, hvor supertrioen med hjelp fra backen Tommi Taimi stor bak hele fire overtallsscoringer.

– Det er veldig morsomt å føle at vi er skikkelig i gang med overtallsspillet. Det er viktig at det sitter for å vinne kamper, sier McGauley.

Teemu Lepaus
Teemu Lepaus kunne juble for sin første scoring i Vålerenga-drakt torsdag kveld.

Det er han sammen med svenske Villiam Haag som har vært de store målgjørerne i overtall de siste tre kampene. Assistene har stort sett kommet fra Teemu Lepaus. 

Han var derfor svært fornøyd med endelig å kunne få en nettkjenning selv også under torsdagens kamp.

– Det er vel egentlig bare andre gangen jeg har prøvd å avslutte selv, men det er jo deilig å se pucken gå inn, smiler han.

– Taimi skal ha mye ros

Den beskjedne finnen er ikke helt med på at det bare er han og angrepskollegene som skal ha all æren for at de kongeblås overtallsspill nå ser ut til å sitte bedre enn på flere sesonger.

– Tommi (Taimi) skal også ha mye av æren. Han gjør det enkelt for oss andre å skape farligheter, mener landsmann Lepaus.

Og det er heller ikke bare den nye powerplayformasjonen som er svært fornøyde med starten på årets sesong. Også hovedtrener Andersson er lettet over kvalitetshenvingen i lagets spill med en mann mer på isen denne sesongen.

Villiam Haag
Villiam Haag noterte seg nok en gang på scoringslista mot LIllehammer.

– Vi har slitt med overtallsspillet siden jeg kom hit. Derfor er det godt å se at vi foreløpig ser ut til å ha funnet en slags løsning på de problemene vi har slitt med i overtall, mener svensken.

Han er rask med å innrømme at de tre nysigneringene har mye av æren for bedringen i overtallsspillet.

– Det er ingen tvil om at vi har fått inn noen klassespillere som er gode til å skape sjanser og score mål i overtall. Likevel tror jeg ikke vi skal forvente at de er like effektive sesongen igjennom, sier Fredrik Andersson

Overlegne og sultne

Etter tre seire på rad skulle Fredrik Anderssons gutter fortsette den gode seriestarten gjennom hele kampen torsdag kveld. Og spesielt med en spiller mer på isen var gutta  kongeblått sterkere enn et svært tafatt lag fra mjøsbygdene.

To tidlige overtallsmål fra Vålerengas nye importrekke var med på å sette tonen tine, som bare skulle fortsette jo eldre og eldre bataljen ute på isen ble. 

Spesielt bemerkelsesverdig ble dagen for den nysignerte finnen Teemu Lepaus, som i starten av midtperioden endelig fikk sin første nettkjenning for Oslos stolthet. Det etter at han fram til scoringa hadde produsert ikke mindre enn ni målgivende pasninger siden seriestarten.

Tobias Breivold
Tobias "Tuben" Breivold hadde en rolig dag mellom stengene torsdag. Her redder han et sjeldent forsøk fra Lillehammers Jackson Hill Desouza.

Etter de tre overtallsmålene var det meste gjort for hjemmelaget, som på et slags krabbegir, men med full kontroll på hendelsene ute på isen kunne cruise gjennom de to siste periodene.  

Såpass godt var iskrigernes tak på kampen at målvakt Tobias Breivold, med unntak av en periode i starten på den siste perioden, neppe har hatt en roligere dag på jobben på svært lenge. Under den dårlige starten på den siste perioden, måtte Breivold også se en puck bak seg.

Seieren gjør at østkantgutta hittil topper tabellen etter fire serierunder. Den ledelsen blir høyst sansynlig stående selv om tabellnabo Storhamar skulle slå Sparta i en kamp som startet vel en time etter oppgjøret på Jordal.

Kampfakta

Vålerenga - Lillehammer=  5 - 1 (2-0,2-0,1-1)

Jordal Amfi

2286 tilskuere

Hoveddommere: Roy Stian Hansen / Marcus Vardeberg Wannerstedt

1.per: 1-0 (02:57) Tim Maugauley (Teemu Lepaus / Villiam Haag) 2-0 (07:07) Haag (Macgauley / Lepaus) 

2.per: 3-0 21:13) Lepaus (Haag / Tommi Taimi) 4-0 (22:26) Pontus Finstad (Linus Rosdahl / Jørgen Karterud)

3.per: 1-4 (43:56) Emil Nyhus 1-5 (54.00) Haag (Taimi / Tobias Breivold)

Utvisninger: VIF: 1x2min, 1x5min og 1x20min LIK: 4x2min

Vålerengas beste spiller - Teemu Lepaus

Powered by Labrador CMS