Pontus Finstad (t.v), Tobias Lindström og resten av Vålerenga-laget kunne glede seg over seier over Frisk i årets første kvartfinalekamp.

Dominante Vålerenga innledet kvartfinalene på imponerende vis. — En perfekt start, mener Tommi Taimi

Det ble en enkel seier til Vålerenga over Frisk i hockeysluttspillets første kvartfinale fredag kveld. — Nå må vi bare fortsette å prestere framover, sier Vålerenga-trener Fredrik Andersson.

Etter at Frisk åpent har erkjent at de hvilte mange spillere, slik at de tapte tirsdagens siste viktige seriekamp borte mot Storhamar, smakte seieren over gjestene fra Asker ekstra godt for Vålerenga, i sluttspillets første kvartfinale fredag kveld. Gjestene fra bygdene vest for hovedstaden ble sendt hjem med sifrene 5-2 i kofferten.

— Dette var en perfekt start i en tøff kamp. Jeg synes vi vinner fortjent, sier Vålerenga-back Tommi Taimi til VårtOslo etter matchen.

Stolt av tøffe spillere

I løpet av sesongen har Vålerenga-spillerne fått noe kritikk for å være for veike og mangle muskler. Det var ikke tilfellet fredag, i en kamp hvor Frisk helt fra start forsøkte å tvinge hjemmelaget til å spille fysisk.

— I dag står vi virkelig opp og viser at også vi kan gi juling når det trengs. Det er noe jeg har savna litt hittil i sesongen, så det er godt å se at vi tar fram dette spillet nå som det gjelder som mest, sier hovedtrener Fredrik Andersson.

Han håper nå gutta klarer å ta med seg fredagens gode oppvisning til bortemøtet i Asker på søndag.

— Vi vet det kommer til å bli jevne kamper framover, så nå er det viktig at vi klarer å holde det spillet vi viste i dag. Gjør vi det har vi alle mulige sjanser til å nå langt i dette sluttspillet, mener svensken.

Jørgen Karterud og lagkameratene slo godt fra seg i årets første kvartfinale.

Finske Taimi er akkurat som Andersson godt fornøyd med hvordan gutta i kongeblått stod opp mot det fysiske spillet fra gjestene fra Asker.

— Det er akkurat slik en hockeykamp skal være. Når du gir og tar er det ekstra gøy å spille der ute, mener han.

Mer muskler enn finspill

Etter en oppladning til kampen, som burde ha vært et intensiv for iskrigerne å ville vinne sterkere enn noen gang, startet kampen perfekt for hjemmelaget. Bare drøyt minuttet tok det før Pontus Finstad kunne sendte hjemmelaget i ledelsen.

Det var likevel ikke lenge gutta i kongeblått skulle være i den syvende himmel. Bare sekunder senere sørget nemlig Fredrik Bjørndal for at lagene var like langt.

Det var mye gruff mellom spillerne i åpningsperioden. Her er det Didrik Nøkleby Svendsen (t.h) og Sander Thoresen som ikke er helt fornøyd med Frisks Magnus Geheb.

Etter de to særs eksplosive åpningsminuttene roet matchen seg, men det var fortsatt høyoktan hockey som utspilte seg ute på isflata, uten at noen av lagene fikk noe utpreget spillemessig overtak.

De to tidlige målene ble de eneste i en periode, som ellers var mer fylt av muskler og tacklinger enn finspillet. Dermed gikk lagene til første pust i bakken med en scoring hver.

Total Vålerenga-dominans

Etter en første periode hvor ingen av lagene klarte å dominere, startet den andre med et visst press fra Vålerenga. Noe tidlig mål, som i den første perioden, ble det dog ikke, og det skal Frisk-keeper Nicklas Dahlberg ha mye av æren for. Frisks sisteskanse var virkelig på jobb fredag kveld.

Etterhvert som perioden skred fram var det bare et tidsspørsmål hvor lenge Dahlberg kunne holde buret rent, og eter vel ti minutters spill kom den høyst fortjente hjemmescoringen ved Sander Thoresen.

Rasmus Ahlholm og Vålerenga var flere skøyteskjær foran Frisk-spillerne i den andre perioden.

Den tidligere Sparta-spillerens scoring var vel fortjent i en periode hvor bortelaget ikke produserte noe som helst. Da var det også helt fortjent at Kalle Ekelund rett før perioden var over kunne økte ledelsen til 3-1.

• Første stikk til Vålerenga

Med total dominans fra den andre perioden i sekken, startet østkantgutta også den tredje perioden klart best. Det skulle likevel ta litt tid før det ble noen ny scoring, men eter snaut syv minutter kunne Jørgen Karterud legge på til 4-1 for gutta fra Sotahjørnet.

Etter den scoringen skulle spillet grunnet flere utvisninger bli stykket veldig opp, og med to spillere mer på isen kunne Felix Girard drøyt minuttet senere redusere til 4-2.

Gjestenes forsøk på et slags comeback skule likevel ikke vare lenge, og etter tolv minutter kunne Mika Partanen igjen sende hjemmelaget to mål foran i målprotokollen.

Den finske måltyvens scoring skulle bli perioden og kampens siste, og dermed kunne iskrigerne enkelt ta første stikk i kampen om en semifinaleplass.

Vålerenga - Frisk = 5 - 2 (1-1,2-0,2-1)

Jordal Amfi

2367 tilskuere

Hovedommere: Karl Johan Marcus Vinnerborg / Christian Bo Persson

1.per: 1-0 (01.21) Pontus Finstad (Andreas Martinsen / Justin Hamonic) 1-1 (01.46) Fredrik Bjørndal (Sondre Vaaler / Mats Frøshaug)

2.per: 2-1 (30.33) Sander Thoresen (Mark Auk / Filip Lalande) 3-1 (39.36) Kalle Ekelund (Mattis Olimb / Mika Partanen)

3.per: 4-1 (46.49) Jørgen Karterud (Tommi Taimi / Sebastian Johansen) 4-2 (48.35( Felix Gitrard (Hampus Gustafsson / Alexander Bonsaksen) 5-2 (52.52) Partanen (Villiam Strøm / Olimb)

Utvisninger: VIF: 10x2min, 1x5min og 1x20min og FRI: 5x2min, 1x5min og 1x20in