Byrådet vil utrede de juridiske og økonomiske rammene for å kunne gjøre hele Sukkerbiten til et friområde, står det i byrådsplattformen, som ble skrevet etter valget i 2019. Ennå er ikke utredningen klar. Sukkerbitens venner venter utålmodig på at noe skal skje.

I 2019 skulle Sukkerbiten bli det nye friområdet ved fjorden, men lite har skjedd

— Her i bydel Gamle Oslo bor folk trangt og har få friområder utendørs. Vi vil ikke at dette fine området skal ligge brakk enda en sommer. Vi trenger flere friområder og badeplasser som er åpne for alle.

Publisert

I byrådserklæringen mellom AP, SV og MDG fra 2019 står det at byrådet skal arbeide for å omregulere Sukkerbiten, ved Akerselvas utløp, til friområde.

Men ennå er ikke reguleringsvedtaket klart. Ennå er det lenge til arbeidet kan komme i gang med å gjøre Sukkerbiten til en park og et friområde.

De to siste somrene har vist at det er trangt og mye trafikk ved de to badeplassene på Sørenga og på Tjuvholmen. På gode dager, og til og med på ganske gode dager, er det fullt av besøkende som vil ta en dukkert i fjorden.

Hoppet til sjøs for Sukkerbiten

Tirsdag tok Sukkerbitens venner et bad for å markere sin utålmodighet. Kari Hirth, Åshild Skadberg og Sverre Jervell fra Sukkerbitens venner fikk med seg Stian Antonsen, medlem av bydelsutvalget i Gamle Oslo for SV, og hoppet i havet for å få fortgang i saken med å få omregulert Sukkerbiten til et gratis og åpent friområde.

Med fem grader i lufta og med fuktig sønnabris inn fjorden, tok trioen en dukkert fra Sukkerbiten.

Stian Antonsen BU-medlem fra SV i Gamle Oslo etterlyser framdrift i reguleringsplanene

— For å få sikret sukkerbiten som friområde, kan jeg bade uansett vær, deklamerte Skadberg, før hun gikk i vannet.

— Her i bydel Gamle Oslo bor folk trangt og har få friområder utendørs. Vi vil ikke at dette fine området skal ligge brakk enda en sommer. Vi trenger flere friområder med badeplasser som er gratis og åpent for alle, sier Antonsen etter dukkerten.

Hva skjer?

Sukkerbiten-tomta eies av Hav eiendom, og den opprinnelige planen var å bygge et fotografihus på Sukkerbiten. I juli uttalte styreleder i Fotografihuset A/S, Leif Holst Jensen, til Dagsavisen at planene om et stort fotografihus nå var nedskalert. De åpnet for å kunne bygge på Operastranda i stedet.

— Det har derfor oppstått en litt ny situasjon, sier Sverre Jervell i Sukkerbitens venner. Han funderer på om det er disse opplysningene som har gjort at prosessen tilsynelatende står på stedet hvil.

Powered by Labrador CMS