Vålerenga-kaptein Tobias Lindström var hjemmelagets store spiller under torsdagens hatderby mot Storhamar på Jordal Amfi.

Kaptein Lindstrøms mål nummer 200 sikret Vålerenga-seier etter straffeslag mot Storhamar

Etter å ha gitt bort flere lette mål, vant til slutt Vålerenga torsdagens hat-derby mot Storhamar 6-5 etter straffeslag. — Utrolig deilig seier, sier kaptein Tobias Lindström.

Når det kommer til rivaler i norsk hockey, finner du neppe større erkerivaler enn Vålerenga og Storhamar. Torsdag kveld braket lagene sammen på Jordal, hvor Vålerenga til slutt vant 6-5 etter straffeslagkonkurranse.

— Det er alltid deilig å slå Storhamar. I dag var det kanskje spesielt deilig, siden spillet vårt ikke fungerte optimalt, sier Vålerenga-kaptein Tobias Lindström til VårtOslo.

Kapteinens mål nummer 200

Etter en kamp hvor forsvarsspillet ikke satt som det pleier, men angrepsspillet virkelig gnistret, kunne Vålerenga-spillerne juble over å ha slått erkerival Storhamar etter straffeslagkonkurranse.

— Vi gir bort noen dumme mål. Spesielt i midtperioden er ikke forsvarsspillet bra, sier kaptein Lindstrøm.

Han er selv utrolig godt fornøyd med å ha satt det avgjørende straffeslaget. Et mål som for øvrig var hans nummer 200 i Vålerenga-drakt.

— Det er en ære å få spille for denne klubben og å ha scoret 200 mål. Nå er jeg medlem av en veldig eksklusiv klubb, smiler han.

— Denne kampen ville vi vinne

Vålerenga-trener Kenneth Larsen var også godt fornøyd med spillernes innsats ute på isen.

— Selvfølgelig ville vi hatt tre poeng, men det smaker godt å vinne uansett, sier han.

— Herlig å vinne en kamp som denne, sier Vålerenga-trener Kenneth Larsen.

Han er kritisk til deler av det forsvarsspillet gutta hans framviste.

— Vi sliter mer defensivt i dag en vi har gjort på lenge. Derfor er det ekstra deilig at vi endelig scorer mye mål, sier Kenneth Larsen.

Utvisnnger på rad og rekke for gjestene

Det er lite kjærlighet mellom norsk hockeys største rival, og det er sjelden kampene blir fartsløse og kjedelige. Det var heller ikke starten på den første perioden. Her var det smågruff mellom spillerne fra første dropp, mens tempoet og intensiteten kanskje var litt for høy for å skape det helt gode spillet.

De store sjansene uteble i starten på perioden, som egentlig ble veldig avventende fra begge lag. Når det var fare på ferde foran et av målene, var både Steffen Søberg og Storhamar-keeper Viktor Kokman virkelig på jobb.

Etter vel tolv minutter tar gjestene ledelsen 1-0, og målscorer er den gamle Vålerenga-spilleren Rasmus Ahlholm. Han dundrer inn et skudd etter pasning fra veteran Patrick Thoresen. Etter scoringen fortsetter gjestene fra Hamar å trykke på, og bare godt keeperspill fra Steffen Søberg forhindrer at gjestene raskt øker ledelsen.

Vålerengas målkonge Mika Partanen scoret to mål i første periode.

Resten av perioden preges av mye gruff og et par stygge taklinger fra Storhamars spillere. Da får Vålerenga en mulighet til å spille fem mot tre. Den muligheten lar ikke østkantlaget fra seg, og finske Mika Partanen bruker muligheten til å utligne etter femten minutter.

Og bare sekunder senere gir overtallet i spillere på isen Vålerenga muligheten til å ta ledelsen. Nok en gang er den finske målmaskinen Partanen sist på pucken. Det var hans trettende mål for sesongen.

Etter sluttspurten kan dermed Oslos stolthet gå til periodepause med ledelsen 2-1.

Målbonanza i andre periode

Etter comebacket i den første perioden, startet den andre perioden på verst mulig vis for gutta i blått. Etter bare vel et minutt er lagene like langt i målprotokollen igjen, takket være en styring fra Simen Edvardsen på et skudd fra Eirik Østrem Salsten.

En tidlig scoring er alltid et pluss, og etter scoringen tar Storhamar over mye av banespillet. Det er fortjent når superveteranen Patrick Thoresen kan gi hamarsingene ledelsen 3-2 etter snaut syv minutter. Ledelsen skal dog bli kortvarig. Bare sekunder senere smeller Vålerenga-back Kalle Ekelund til, og utligner til 3-3.

Vålerenga-keeper Steffen Søberg ar hatt bedre dager på jobb enn på Jordal torsdag kveld.

Og så har måldørene åpnet seg helt i begge ender av banen, og bare minuttet senere gir Patrick Toresen Hamar-laget ledelsen, alene med Steffen Søberg.

Etter den veldig hektiske perioden detter tempoet i kampen noe, og lagene følger hverandre tett ute på banen. Flere mål skal publikum ikke få se, og dermed kan gjestene gå til pause med en ettmålsledelse.

En skikkelig sluttspurt

Etter å ha underprestert i den andre perioden, fikk Vålerenga muligheten til å starte den tredje med en mann mer på isen. Til tross for det tallmessige overtallet klarte ikke spillerne i blått å skape de store sjansene, dermed ble det heller ikke noen nettkjenning.

Gutta fra Sotahjørnet kjempa seg likevel inn i kampen igjen, og etter vel seks minutter var det endelig klart for utligning ved Thomas Olsen. Kort tid etterpå sitter angrepsspillet igjen, selv om forsvarsspillet til Storhamar ikke er bra. Hjemmelagets store spiller i kampen, kaptein Tobias Lindstrøm, gir Kenneth Larsens spillere ledelsen 5-4.

Derfra og ut kontrollerer gutta fra Oslo øst kampen, men med to minutter igjen på matchuret, utligner bortelaget ved Eirik Østrem Salsten. Dermed går kampen til spilleforlengelse.

I overtiden var det to slitne lag som ikke maktet å skape de store sjansene. Dermed ble kampen avgjort til fordel for Vålerenga på straffeslag.

Vålerenga - Storhamar = 6-5 etter straffeslag (2-1, 1-3, 2-1, 0-0)

Jordal Amfi

3925 tilskuere

Hoveddommere: Marcus Vardeberg Wannerstedt / Alexander Waldeje

1.periode: 0-1 12:23 Tobias Ahlholm (Patrick Thoresen) 1-1 14:54 Mika (Tobias Lindström / Daniel Sørvik) 2-1 15:10 Partanen (Lindström / Mattis Olimb)

2.periode: 2-2 21:29 Simen Edvardsen (Eirik Østrem Salsten / Mads Bakke Olsen) 2-3 26:50 Patrick Thoresen (Eskild Bakke Olsen) 3-3 Kalle Ekelund (Lindstrøm / Jørgen Karterud) 3-4 28:56 Thoresen (Mikaet Zettergren)

3.periode: 4-4 46:34 Thomas Olsen (Villiam Strøm / Lindstrøm) 5-4 48:57 Lindstrøm (Jørgen Karterud / Olsen) 5-5 58:09 Salsten (Eskil Bakke Olsen / Sander Vold Engebråten)

Utvisninger: VIF: 4x2 min SIL: 12x2 min