— Vi er sjokkert over at myndighetene vil endre forutsetningene på denne måten, sier Vålerengas sportslige leder Frikk Juell.
— Vi er sjokkert over at myndighetene vil endre forutsetningene på denne måten, sier Vålerengas sportslige leder Frikk Juell.

Sportssjef Frikk Juell i Vålerenga ishockey: — Den nye krisepakken kan bety konkursras i hockeyen

— Strammer regjeringen inn på kompensasjonsordningen, er jeg alvorlig bekymret for klubbens fremtid, sier sportslig leder i Vålerenga ishockey, Frikk Juell.

Publisert

Ishockey-ligaen har siden i høst kjempet hardt for å gjennomføre en serie der flere klubber har vært rammet av korona. Akkurat nå er serien satt på pause, i et forsøk på å få kontroll over smitten.

Myndighetene har frem til nå tilbudt klubbene en kompensasjonsordning som er til å leve med. Det vil si 70 prosent kompensasjon av billettinntektene for gjennomførte kamper og 50 prosent for avlyste kamper.

Men i den nye krisepakken fra Stortinget, som er på høring, ligger det an til at dagens støtte til avlyste kamper faller helt bort.

— Vi i Vålerenga er sjokkerte over at forutsetningene for å drive forsvarlig endres på denne måten, sier Frikk Juell til VårtOslo.

Bekymret for arbeidsplassene

Juell sier at dette presser frem aktivitet, altså å gjennomføre flest mulig kamper, i en periode der det er kritisk for samfunnet å få kontroll på pandemien.

— Vi er svært bekymret for arbeidsplassene til både spillere og øvrige ansatte i klubben, sier Vålerengas sportslige leder.

Vålerenga er bekymret for fremtiden til klubben, om koronastøtten faller bort, slik
Vålerenga er bekymret for fremtiden til klubben, om koronastøtten faller bort, slik

Konkursras i hockeyen

Det har vært diskutert flere scenarioer i forhold til hvordan man skal lose klubbene gjennom en vanskelig sesong. En av mulighetene er å redusere antall kamper i grunnserien fra 45 til 36.

— For oss betyr det fem avlyste hjemmekamper som vi ikke får kompensasjon for. Samtidig løper lønninger og andre kostnader, forklarer Juell.

Han understreker at det aller viktigste er å få kontroll på smitten i samfunnet. Dette må gå foran alt. Samtidig er Juell tydelig på at dersom klubben har sin smertegrense, og at manglende støtte kan få langvarige konsekvenser.

— I verste fall kan det ende med et konkursras i ligaen, sier han.

Powered by Labrador CMS