Går det som VIF og ishockeyforbundet vil, blir det snart spill i Fjordkraftligaen igjen.
Går det som VIF og ishockeyforbundet vil, blir det snart spill i Fjordkraftligaen igjen.

Elite-ishockeyen kan komme i gang i løpet av få dager

Norges ishocekyforbund håper å kunne starte alle serier i norsk topphockey fra og med 3. februar. — Vi er innstilt på å komme i gang med kamper på kort varsel, sier Frikk Juell i Vålerenga Hockey.

Publisert

«I den grad det kommer lokale og/eller nasjonale begrensninger for toppidretten som hindrer oppstart som planlagt, vil Ishockeyforbundet sammen med beredskapsutvalget justere oppsettet i samråd med berørte klubber. Fokuset vil fortsatt være spillerens sikkerhet, der helsesituasjonen i den enkelte klubb vil være styrende», sier Norges ishockeyforbund og Norsk Topphockey i en felles uttalelse.

Det legges opp til at serien reduseres fra 45 til 36 kamper. Sluttspill og kvalifiseringskamper er foreløpig ikke berørt.

På jordal er det ingen som bruker isflaten. Lagene i serien har treningsforbud, og man venter spent på hav som skjer når inneværende nedstengningsperiode tar slutt.

— Vi ønsker å komme i gang med serien igjen, og trenger ikke mange treninger før vi er klare til kamp, sier Frikk Juell til VårtOslo.

Reduksjon fra 45 til 36 serierunder

Han kan ogs røpe at teamet rundt A-laget i samarbeid med U21-trenerne Simon Stolt Wang og Ricky Nygård har plukket ut noen U21-spillere som kan bekle ulike roller i A-laget dersom det blir behov for dette.

— Spillerne lever under et strengt isolasjonsregime for å unngå smitte, forklarer Juell.

I Norges ishockeyforbund er man optimistiske i forhold til snarlig oppstart av serien, men avventer samtidig signaler fra myndighetene.

— Vi har registrert signaler om lettelser i en del kommuner fra neste uke, men har ikke fått noen konkret fra regjeringen, sier assisterende generalsekretær i ishockeyforbundet Kristoffer Holm.

Vålerenga skal etter planen starte opp borte mot Sparta 4. februar. Første hjemmekamp spilles 11. februar mot Stjernen.

Powered by Labrador CMS