– Er dette skiltet vanskelig å forstå? spør bartender Kristian Larsen hos Rock In på Grønland.
– Er dette skiltet vanskelig å forstå? spør bartender Kristian Larsen hos Rock In på Grønland.

– Jeg følte at det var litt vårslepp for kalver her i går. Det hjelper ikke at utestedene følger smittevernreglene når kundene ikke gjør det

– Etter første kveld på jobb etter mange uker stengt, er jeg usikker på om Oslo-folk klarer å håndtere dette, sier Kristian Larsen. Han er bartender på rock- og metallbaren Rock In på Grønland.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag denne uken var det endelig klart for gjenåpning av Oslos uteliv. Stengningen i slutten av mars fikk blandet mottagelse, og selv om de fleste er positive til gjenåpningen er det også knyttet spenning til om Oslos befolkning klarer å forholde seg til de strenge og uvante reglene som nå gjelder.

– Det var et par gjester her ti minutter før vi åpnet klokken tre i går. Det var de som dro i gang en spleis for oss da vi stengte 12. mars. Vi måtte destruere 1200 liter øl som følge av kornoa-pandemien. Dette spleisen samt den statlige støtteordningen er årsaken til at vi hadde råd til å kjøpe inn nytt øl til gjenåpningen, forteller daglig leder og eier Erman Atabay.

Rock In har gjort alt de kan gjøre for å møte myndighetenes krav. Antall sitteplasser er redusert fra 107 til 56, normalt kan de slippe inn 225 gjester. Utestedet tar imot gjestene med en håndvask antibac, og geleider de til ledig bord. Kundene kan ikke gå til baren og bestille selv.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 949
kr 2,60 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 249
kr 2,80 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 98
kr 3,30 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp