Vålerengas damer fortsetter å imponere. Lørdag ble det ny seier mot byrival Røa. Foto: Terje Pedersen / NTB

Vålerengas damer med knusende seier over byrival Røa

Vålerengas damer økte forspranget til Rosenborg på tabellen etter en solid seier over Røa. Laget fra østkanten i Oslo leder nå Toppserien med fem poeng ned til trønderlaget.

Med 14 serierunder unnagjort troner Vålerenga øverst med 36 poeng. Bak dem med 31 poeng ligger RBK, som avga poeng etter uavgjort 1-1 mot Åsane lørdag.

Vålerengas 5-0 seier over Røa betyr at østkantlaget nå står med ti seire på de 12 siste kampene. Og har stø kurs mot det som kan ende med nytt seriegull.

Solid ledelse til pause

Allerede etter tre minutters spill tok Vålerenga ledelsen ved Ylinn Tennebø. Deretter fulgte Emma Stølen Godø og Karina Sævik opp med scoringer før pause, og Vålerenga-damene kunne gå til hvilen med 3-0 ledelse.

I andre omgang tok det litt tid før neste nettkjenning kom, men i det 78. minutt satte Tuva Espås inn Vålerengas fjerde mål. Og i siste ordinære spilleminutt kom 5-0 ved Sædís Heidarsdóttir.