Elise Thorsnes (t.v) og Janni Thomsen ble heltene da Vålerenga slo Mitrovica 5-0 i Mestterliga-kvalifiseringen onsdag ettermiddag.

Thorsnes' hattrick og Thomsen-dobbel sendte Vålerenga videre i Europa

Ekte hattrick fra innbytter Elise Thorsnes og to mål fra danske Janni Thomsen sørget for at Vålerenga er klar for lørdagens kvalifiseringsfinale i Mesterligaen.

I 35 graders sydenhete måtte Vålerenga overkomme kosovanske Mitrovica for å ha et håp om å komme til årets gruppespill i Mesterligaen. Etter en kamp hvor jentene fra Oslo øst startet klart under pari, klarte Jack Majgaard Jensens soldater til slutt å dra i land en 5-0-seier.

Ettermiddagens store helt ble innbytter Elise Thorsnes som scoret ekte hattrick i andre omgang.

Janni Thomsen i aksjon mot Mitrovica.

Tung start i varmen

Starten på årets europaevent ble alt annet enn oppløftende for et Vålerenga-lag, som den siste tiden har vært langt unna fjorårets kalasform. Før drikkepausen halvveis i omgangen var det laget fra Mitrovica, som hadde sett farligst ut. Bosnierne hadde et par store sjanser, men klarte ikke å få ballen forbi Vålerenga-keeper Hannah Seabert.

Etter drikkepausen skulle Vålerenga komme mer med i kampen, og etter 29 minutter tar laget ledelsen på en vakker kontring. Sist på ballen er den danske høyrebacken Janni Thomsen. Etter målet er det som oslolaget tenner til litt ekstra og fram til pause kunne det fort vært et par mål til. Lynvingen Rikke Marie Madsen klarer dog å sløse bort to kjempesjanser.

Dermed går lagene til pause med ledelse til Vålerenga.

Skarpere etter pause

Etter en pauseprat hvor hovedtrener Majgaard jensen etterlyste både hardere pasninger og mer energi fra laget sitt, var det klart for bedre takter fra oslolaget. Også offensivt var spillet et langt steg framover fra hva som ble vist i de første 45 minuttene.

Etter snaut kvarteret skulle de kongeblå doble ledelsen, og scoringen var nesten en blåkopi av den første. Også denne gangen var Janni Thomsen målscorer etter et veldig godt kontringsangrep. Dermed kunne dansken så langt i kampen skryte av å være den store spilleren ute på det knusktørre gresset på den greske kysten.

Mot slutten av kampen ville spissreserve Elise Thorsnes gi Thomsen kamp om å bli kampens store spiller, og kom med et hattrick selv. Dermed kunne Vålerenga-spillerne booke sin plass i kvalifiseringsfinalen som spilles på lørdag. Her møter de greske PAOK, om retten til å spille i den avgjørende kvalifiseringsrunden for å kunne delta i årets gruppespill i Mesterligaen.