Sigrid Heien Hansen (t.v), Synne Jensen og resten av Vålerenga-laget må til Kypros for å spille Mesterliga-fotball
Sigrid Heien Hansen (t.v), Synne Jensen og resten av Vålerenga-laget må til Kypros for å spille Mesterliga-fotball

Vålerenga må til Kypros for å spille Mesterliga-kvalifisering

På grunn av koronaviruset må Mesterlilga-kampen mellom Vålerenga og Brøndby spilles på Kypros. — Dette taper vi penger på, sier sportslig administrativ leder Egil Ødegård.

Publisert

Etter et vellykket kvalifiseringsspill Vålerengas kvinnelag møtt Brøndby i to 16.delfinaler i kvinnenes Mesterliga i februar. Den første kampen skulle spilles hjemme med returoppgjøret i Danmark uka etterpå.

På grunn av de nye koronarestriksjonene blir det bare en kamp de to lagene i mellom. Den vil høyst sannsynlig gå av stabelen på Kypros den 10. februar. Vinneren av kampen går videre til kvartfinalen i Europas gjeveste fotballturnering.

Vurderte ulike alternativer til kamparenaer

VIF har ikke lov til å arrangere fotballkamper i Oslo. Samtidig ville Brøndby vært pålagt karantene om kampen skulle gått i Norge. Det understreker sportslig administrator i Vålerenga fotball, Egil Ødegaard overfor nettstedet Aperopet.

– Vi skjønte tidlig at vi måtte ut av landet for å spille det som skulle være hjemmekampen vår. Vi så først på Sverige og Malmö, men så stengte de grensene til Norge. Vi vurderte deretter å spille «hjemmekampen» i Hjørring i Danmark, men danskene vil sannsynligvis stenge grensene sine i morgen, så da går ikke det heller, sier Ødegaard til Aperopet.

Dyrt valg

Etter en diskusjon mellom klubbene spilles kampen på nøytral grunn. Da falt valet på Kypros. Det kan bli et dyrt valg for østkantklubben.

— Vi må reise med charterfly, og det er klart det er dyrere å reise til Kypros enn til Danmark. Nøyaktig hvor mye vi taper på dette regner vi på, men det er ikke bra for økonomien vår, sier Ødegaard.

Vil mangle nøkkelspillere

Det er heller ikke bare økonomisk flyttingen av kampen vil by på problemer for Jack Majgaard Jensen og hans mannskap. De nye strenge koronarestriksjonene i Oslo, gjør at spillerne ikke fårtrent sammen om dagen.

I tillegg vil de mangle flere nøkkelspillere. Både kaptein Sherida Spitse og toppscorer Ajara Njoya har forlatt klubben etter serie- og cupgull forrige sesong. På grunn av reglene i Mesterligaen kan ikke disse spillerne erstattes i troppen.

Powered by Labrador CMS