Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) ansetter personen som etterfølger Stein Olav Henrichsen (til h.) som direktør for Munchmuseet.
Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) ansetter personen som etterfølger Stein Olav Henrichsen (til h.) som direktør for Munchmuseet.

Informerte Oslos kulturpolitikere i dag: — Jeg har ansatt ny Munch-direktør

Det har lenge vært kjent at Munchmuseets direktør Stein Olav Henrichsen (68) går av til høsten. Men hvem blir arvtakeren?

Publisert

— Navnet på den nye direktøren for Munchmuseet blir offentliggjort på en pressekonferanse torsdag klokken 10.30, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).

Kulturbyråden informerte bystyrets kulturutvalg onsdag ettermiddag, men selv ikke byens fremste tillitsvalget fikk vite navnet på den nye Munch-direktøren.

— Overleverer museum i verdensklasse

— Jeg ikke si noe før pressekonferansen torsdag, sier Gamal.

Men han bekrefter at Stein Olav Henrichsens arvtaker har takket ja til jobben. Henrichsen vil uansett sitte som direktør for Munchmuseet til ut september i år.

Da har han i løpet av sitt tolv år lange engasjement fått flyttet museet fra Tøyen til det nye gigantbygget i Bjørvika.

— Jeg vil si at jeg overleverer et museum i verdensklasse. Jeg er veldig stolt over det vi har klart å skape i fellesskap. Vi har løftet frem og revitalisert Edvard Munchs kunstnerskap, sa den avtroppende Munch-direktøren til Aftenposten i fjor.

Powered by Labrador CMS