Samantha Lynch og forloveden hennes Michael-Marco Simonsen.
Samantha Lynch og forloveden hennes Michael-Marco Simonsen.

Operaen gjenåpner med dans på taket

— Vi begynner å ta Operaen tilbake, og det gjør vi med en nyskapt forestilling. Alle begrensningene denne våren har også gitt muligheter, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Publisert

15. juni åpner Operaen igjen, og samme kveld kan man oppleve noen av Nasjonalballettens fremste dansere i "We are better now?" på Operataket.

— Historiene spinner videre på det danserne selv har opplevd denne våren, og spenner fra å være nyforelska i isolasjon til å se sitt eget USA i flammer, skriver Operaen i en pressemelding.

— At de planlagte premierene måtte avlyses, har gitt rom til at vi kan kaste oss rundt og lage ny dans om samfunnet akkurat her og nå, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

George Floyds død

We are better now? er skapt av Nasjonalballettens husregissør Marit Moum Aune. Kun dansere som bor sammen kan danse sammen, og dermed er også flere familiemedlemmer med i forestillingen.

Shaakir Muhammad svever høyt over taket på Operaen i forestillingen We are better now?.
Shaakir Muhammad svever høyt over taket på Operaen i forestillingen We are better now?.

I forestillingen får publikum kikke inn i fem leiligheter der det bor ni ulike mennesker. Vi møter det forventningsfulle brudeparet som prøver å kombinere hjemmekontor med ballettrening, det nyforelskede paret som er kastet inn i tosomheten, og paret som i isolasjon må gå dypere og ærligere inn i forholdet som har vart i mange år.

Her er tenåringen som holder på å gå på veggen med moren alt for tett på, og den amerikanske danseren som er desperat etter å få reise hjem til familien og et hjemland som står i flammer etter George Floyds død.

— Forestillingen er både lys og mørk. Den springer ut fra det som skjer rundt oss nå. Utgangspunktet er dansernes egne historier, men vi spinner videre på dem og lager dans ut av situasjoner jeg tror mange kan kjenne seg igjen i, sier regissør Marit Moum Aune.

Her kan du lese mer om gjenåpning av Operaen.

Powered by Labrador CMS