Oslo 20230516. Vålerenga feirer etter Daniel Håkans scorte under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og HamKam på Intility Arena i Oslo tirsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
Daniel Håkans scoring feires foran fornøyd hjemmepublikum da Vålerenga slo HamKam 3-0 og endelig fikk full uttelling på Intility arena.

Endelig satt det for Vålerenga på hjemmebane! Kamma sendt tilbake til Hamar som slakt

Vålerenga kan feire 17. mai med hevede hoder etter årets første hjemmepoeng da HamKam ble slått 3-0. Gjestene har fire strake tap og er under nedrykksstreken.

Det var HamKam som kom best i gang, men det var bare i fem minutter at laget yppet seg.

Etter hvert tok Dag-Eilev Fagermos menn mer og mer over. Etter 18 minutter fikk 18-åringen Seedy Jatta stå umarkert ved bakerste stolpe og heade inn 1-0 på innlegg fra Simen Juklerød.

Ledet 3-0 til pause

Etter 24 minutter ble ledelsen doblet da finske Daniel Håkans dukket opp inne i feltet og satte 2-0.

HamKam-målvakten Lars Jendal var for passiv ved den anledningen. Han sto og ventet på ballen og oppdaget ikke Håkans som brøt inn foran ham.

Jendal voktet målet etter Marcus Sandbergs røde kort mot Tromsø sist.

Oslo 20230516. Egil «Snapper'n» Johansen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og HamKam på Intility Arena i Oslo tirsdag.Foto: Lise Åserud / NTB
Bøler-gutt og Vålerenga-legende: Egil Snapper`n Johansen ble hyllet av Vålerenga og Klanen før kampen mot HamKam 16. mai.

Vålerenga fikk også en viktig psykologisk scoring med 3-0 på overtid i 1. omgang. Henrik Bjørdal kjempet til seg ballen etter en corner. Han fikk et godt treff, og via en motstander havnet ballen i mål via stanga.

— Veldig viktig, og tre poeng er tre poeng. Det er også veldig viktig å vinne på hjemmebane igjen. Når vi får til spillet vårt, kan vi slå de fleste, sa Daniel Håkans.

Tidligere VIF-spillere ydmyket

— Det var dødt og tafatt. Vi fikk ikke flyttet beina fort nok og kom ikke opp i press. Det er mye å rette på, sa HamKam-kaptein Aleksander Melgalvis til TV 2 etter den begredelige 1.-omgangen.

I fjor endte det 1-1 mellom de to lagene i Oslo, også det i 16.-maikamp.

Det var flere tidligere VIF-spillere i aksjon for gjestene. Henrik Udahl har vært HamKams mest målfarlige denne sesongen, mens Brynjar Ingi Bjarnason også har spilt for hovedstadsklubben.

Pål Alexander Kirkevold manglet i gjestene lagoppstilling og var sterkt savnet.