Alle som har bestilt reiser som nå er kansellert, får tilbud om ny reise eller refusjon av billettene, ifølge Color Line.
Alle som har bestilt reiser som nå er kansellert, får tilbud om ny reise eller refusjon av billettene, ifølge Color Line.

Kiel-ferja kansellerer alle avganger fra Oslo etter smitteutbrudd

Color Line kansellerer i første omgang alle avganger mellom Oslo og Kiel 28. og 30. desember etter at ytterligere tre ansatte har fått påvist koronasmitte på en seilas.

Publisert

De tre smittede ansatte er fortsatt om bord i skipet Color Line Magic med 900 passasjerer, som ankommer Oslo fra Kiel mandag formiddag klokka 10, skriver VG.

— Alle nærkontakter er satt i isolasjon, sier Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line til avisa.

Selskapet venter på flere prøvesvar. Ingen av passasjerene regnes som nærkontakter.

Seilte med kjennskap til smitte

Det er ikke offentlig kjent hvor mange avganger som var planlagt. Neste planlagte avgang er nå 3. januar. Rederiet valgte å seile fra Oslo mot Kiel 26. desember til tross for at fire andre ansatte ved samme skip hadde testet positivt tidligere i uken, skriver VG.

Samtlige av mannskapet på seilingen ble testet før de besluttet å gjennomføre seilasen som planlagt.

— Når det likevel er blitt avdekket positive prøver, ønsker Color Line å være føre var ved å kansellere seilingene de neste dagene, sier Mathisen.

Alle som har bestilt reiser som nå er kansellert, får tilbud om ny reise eller refusjon av billettene, ifølge selskapet.

Powered by Labrador CMS