Vålerenga jubel med Rikke Marie Madsen, Stine Ballisager Pedersen, målscorer Celin Bizet, Dejana Stefanovic, Janni Thomsen og Rikke Nygardt under Toppseriekampen mellom LSK Kvinner og Vålerenga i LSK-hallen. Foto: Jil Yngland / NTB

Uavgjort mot lokalrival LSK gir Vålerenga ro inn i fotballferien

Etter uavgjort borte i lokaloppgjøret mot Lillestrøm tar Vålerenga fotballferie. — Jeg tror vi får en spennende høstsesong, sier trener Jack Majgaard Jensen.

Publisert

Etter to kamper på rad uten tap, måtte Vålerenga i dag slå tilbake i det tradisjonelle hatoppgjøret mot Lillestrøm på Romerike. Hvis ikke ville de blitt liggende for langt bak serieleder Rosenborg.

Et tamt lokaloppgjør endte med poengdeling, men var likevel et lite skritt framover spillemessig for de kongeblå.

— Det var godt å heve seg litt spillemessig fra kampen i Bergen. Jeg synes vi gjør en helt grei kamp, sier Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen, til VårtOslo etter kampslutt.

Vålerengas Celin Bizet (t.v.) i duell med LSKs Emilie Haavi og Nora Eide Lie (t.h.) under Toppseriekampen mellom LSK Kvinner og Vålerenga i LSK-hallen i kveld.

Tok farvel med laget

Etter kampen tok Celin Bizet Ildhusøy farvel med lagvenninnene sine. Hun går til til franske Paris Saint-Germain (PSG).

VårtOslo skrev i begynnelsen av juli at det skulle foreligge et konkret tilbud fra PSG på kantspilleren. Den franske storklubben skal ha budt mellom 100.000 og 500.000 kroner.

To vanskelige uker

Onsdagens poengdeling gjør at Vålerenga nå har gått tre kamper uten seier, og kampene har vært av det viktige slaget. De har møtt lag de er nødt til å kjempe jevnt med om de skal gjenta fjorårets bragd og ta seriegullet.

At laget har tapt alle toppkampene er i og for seg ikke så skremmende, da to av dem har vært på bortebane. Det som er mer skremmende er at spillet og formen ser ut til å ha forsvunnet helt den siste uka.

— Får jobbe for å bli enda bedre

— Vi har slitt litt de siste kampene med å skape sjanser og det har ikke helt fungert defensivt. Nå skal jentene få slappe av og ha ferie i to uker og så får vi jobbe videre med å bli enda bedre, sier Vålerenga-treneren.

Onsdagens uavgjort resultat kan være gull verdt å ta med seg inn i ferien. Etter to tap på rad, noe som ikke skjedde i hele fjorårssesongen, var det godt for spillerne å få en liten vitamininnsprøytning.

Temperaturen i onsdagens lokalderby var ikke all verden, men her knaller Vålerenga-kaptein Stine Ballisager Pedersen skikkelig til i en tackling.

Noen vanskelige kamper i det siste til tross, Vålerenga-treneren har god tro på at laget hans kan kjempe i toppen også denne sesongen.

— Prestasjonsmessig synes jeg vi er på omtrent samme nivå som i fjor. Vi skal forbedre oss gjennom høsten og jeg tror dette blir en veldig spennende sesong, sier Majgaard Jensen.

Tynn suppe fra Vålerenga

Med seriespillet halvspilt og en formkurve som har vært bratt nedadgående de par siste ukene, var det viktig for å få tilbake litt selvtillit i spillergruppa. Derfor var det en god ting at kveldens åpning ble av den positive sorten.

Det til tross for noen svært sjansefattige åpningsminutter, i en kamp som grunnet lavt tempo og nesten ikke tilskuere på tribunene lignet mer på en treningskamp til å begynne med enn en kamp på øvre tabellhalvdel i Toppserien.

Etter et snaut kvarter blir det farlig foran Lillestrøm-målet. Vålerengas lynving Rikke Marie Madsen bryter på midtbanen og kommer alene mot Lillestrøm-keeper Ida Norström. Vinkelen blir dessverre litt for spiss for det danske hurtigtoget og keeper får slått til en corner som gjestene ikke får noe ut av.

Celin Bizet Ildhusøy og resten av Vålerenga-spillerne slet med å skape noe offensivt i første omgang mot Lillestrøm.

LSK ledet til pause

Utover i omgangen får hjemmelaget mer kontroll over kampen og etter 21 minutter skal de gule og sorte ta ledelsen. Etter et raid fra tidligere Lyn-spiller Camilla Linberg kan Mimmi Löfwenius sette ballen kontakt i mål fra fem meter. Dermed har jentene i kongeblått nok en stor oppgave foran seg med å snu en kamp.

Etter scoringen er det som presteres av Vålerenga-spillerne en heller tynn suppe, mens hjemmelaget, og da spesielt Emilie Haavi, stadig er på ferde og skaper småfarligheter foran Jalen Tompkins i Vålerenga-buret. Flere mål blir det derimot ikke til noen av lagene, og LSK kan dermed gå til pause med en fortjent ledelse.

Lite som så ut som lokalderby

I løpet av de første 45 minuttene var kanskje det mest bemerkelsesverdige hvor lite denne kampen minnet om et lokalderby. Både intensitet og tempo var mye lavere enn hva vi har sett i tidligere oppgjør disse to klubbene imellom. Denne trenden fortsatte forsåvidt utover i andre omgang, selv om hvert av lagene startet de siste 45 minuttene med en god sjanse hver.

Først traff et skudd fra østkantens Katie Stengel midt på Lillestrøm-keeperen, før Lillestrøms Emilie Haavi ikke klare å overliste Vålerenga-keeper Tompkins.

Vålerenga-keeper Jalen Tompkins redder fra Lillestrøms Emilie Haavi.

Etter en jevn åpning kjempet Vålerenga-laget seg mer inn i kampen igjen uten at det kom til de store sjansene. Ballinnehav og press var derimot mye bedre enn hva som var tilfellet i store deler av den første omgangen. Etter halvspilt omgang hadde de kongeblå likevel ikke satt Lillestrøms sisteskanse Ida Norström på de store prøvene.

Det å heve spillet sitt pleier ofte å hjelpe på sifrene i målprotokollen og så skulle også bli tilfellet i kveld. Med ti minutter igjen av kampen skulle Celin Bizet Ildhusøy og Vålerenga få scoringen de jaktet. Den var riktignok av det heldige slaget, da en klarering fra LSKs Emilie Woldvik treffer Bizet i hodet og går i mål.

Dermed kunne begge lagene ta med seg et poeng fra lokaloppgjøret.

KAMPFAKTA

Lillestrøm - Vålerenga = 1-1 (1-0)

LSK Hallen

Gule kort: Ingen

1-0 Mimmi Löfwenius (21), 11 Celin Bizet Ildhusøy (79)

Lillestrøm (4-2-3-1): Ida Norstrøm - Cathrine Dalström, Malin Brenn, Ida Gausdal, Emiilie Woldvik - Nora Eide Lie, Justine Vanhaevermaet (Isabell Bachor i 4min) - Mimmi Löfwenius (Mille Christensen i 27min), Camilla Linberg, Emilie Haavi - Sofie Roman Haug

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins - Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter - Ylinn Tennebø (Amanda Andradottir i 25min), Dejana Stefanovic - Rikke Marie Madsen, Katie Stengel (Rikke Nygard i 32min), Celin Bizet Ildhusøy (Marie Dølvik Markussen i 2min) - Synne Jensen

Vålerengas beste siller - Stine Ballisager Pedersen: Nok en solid kamp fra kapteinen.

Powered by Labrador CMS