Vålerengas Dejana Stefanovic tar et bilde med en fan etter cupfinalen. I årets siste seriekamp viste Steafnovic hvor viktig hun er for Vålerenga.

Vålerenga-seier i damenes siste kamp. Mens Lyn må ut i nedrykkskvalik

Seriemesterne fra 2020 og nylig kronede cupmestere, Vålerenga, hadde bare æren å spille om i siste kamp mot tabelljumbo Klepp. Verre er det for Lyn som nå må ut i kvalifisering for å berge plassen i Toppserien neste år.

Oslo-klubben har hatt en skuffende sesong i Toppserien, selv om de kunne feire nok et cupgull for to uker siden da Sandviken ble slått i cupfinalen.

I ligaen ville de ende med 4.-plass uansett hva som skjedde i siste serierunde, men et tap mot allerede nedrykksklare Klepp hadde ikke vært noen verdig avslutning på sesongen for cupmesterne.

Vant til 3-1

Etter en omgang uten scoring gikk Klepp opp i ledelsen like etter pause, men tap ville ikke Vålerengas stjernespiller Dejana Stefanovic finne seg i. Midtbanespilleren både utlignet og ga VIF ledelsen i løpet av to minutter, før Catherine Bott la på til 3-1 med knapt ti minutter igjen av kampen.

Mens alt var avgjort i toppen, måtte Lyn ha poeng borte mot Rosenborg for å unngå nedrykkskvalifisering.

Lyn holdt stand i en omgang og gikk til pause på stillingen 0-0, men var fortsatt avhengig av Avaldsnes-tap i kampen mot Stabæk.

Møter enten Åsane eller Øvrevoll Hosle

Veien vekk fra nedrykkskvalifisering ble enda lenger da RBK gikk opp til 1-0 like etter pause, men etter at Lyn utlignet og Avaldsnes ble liggende under mot Stabæk, klatret Lyn opp på trygg grunn i et lite minutt.

For like etter Avaldsnes ble liggende under, led Lyn samme skjebne. Julie Blakstad scoret sitt annet mål for dagen og like etter la Rosenborg på til 3-1. Lyn reduserte til 2-3 like etter, men klarte ikke å score flere mål og ender nest sist selv om Avaldsnes tapte 1-2 mot Stabæk.

Lyn møter dermed enten Åsane eller Øvrevoll Hosle i nedrykkskvalifisering. 1.-divisjonslagene spiller mot hverandre søndag på nest øverste nivå. Åsane ligger på 2.-plass med ett poeng ned til Øvrevoll Hosle før de møtes i siste serierunde.