Det ble en perfekt bursdagsfeiring for Vålerenga-spillerne mandag kveld.

Vål`eng-gutta feiret klubbens bursdag med atter en seier. Og nå er de tilbake på tabelltoppen

De er oppvokst med å elske Vålerenga og på klubbens bursdag fikset de seier. Mot Ranheim sørget trioen Magnus Bech Riisnæs, Jones El-Abdellaoui og Sebastian Jarl for scoringer, seier og stø kurs mot opprykk.

På dagen 111 år siden Vålerengens idrettsforening ble stiftet i et kassesnekkeri ved Sotahjørnet, ble det full bursdagsfest hjemme på Intility arena da Ranheim ble sendt hjem til Trøndelag med et 3-1 tap.

Med sin åttende kamp på rad uten tap har dermed Geir Bakkes gutter stø kurs mot et raskt opprykk til Eliteserien.

Kastet wienerbrød mot VAR

Det etter en kamp som kunne ha blitt avbrutt av at Klanen tidlig i den første omgangen kastet wienerbrød inn på banen. Som en protest mot VAR-dømming i Eliteserien.

Men kampen ble bare stoppet en kort stund. I stedet var det gutta som er østkantklubbens framtid som stod for tre scoringer.

Både Sebastian Jarl, Magnus Bech Riisnæs os Jones El-Abdellaoui er spillere som hele livet har hatt et hjerte for østkantklubben

– Dette var en fantastisk resultat på klubbens bursdag, og en bedre ramme rundt en fotballkamp skal du lete lenge etter her hjemme, sier El-Abdellaoui til VårtOslo etter kampen.

Sebastian Jarl
Sebastian Jarl feiret hjemkomsten til Vålerenga med sin første scoring i kongeblått.

Han var også lettet over endelig å finne nettmaskene mot slutten av kampen etter å ha brent et par store muligheter tidligere.

– Det var en herlig følelse å endelig få en scoring igjen. Jeg sløste jo litt mot Start også, smiler han.

– Kan knapt beskrives

En annen av mandagens helter var nysigneringen Sebastian Jarl. 24-åringen kom til "hjem" til Valle fra Kristiansund i sommer. Men han har egentlig aldri spilt for østkantklubben. Kun vært ihuga Vålerenga-tilhenger hele livet. Nå er han i drømmeklubben,

Pappa Rune Jarl derimot har en fortid på Vålerengas midtbane.

– Det kan ikke beskrives hvor herlig det er komme til Vålerenga. Dette er en drøm som virkelig har gått i oppfyllelse, sier sønnen.

24-åringens hodestøt etter corner rett før pause var det som skulle til for å snu kampen for hjemmelaget, og Jarl var glad for å være den som kunne starte snuoperasjonen.

– Det var fantastisk å få sitt første mål i Vålerenga-drakt i debuten på Intility, og så kom den jo på et best mulig tidspunkt. Jeg synes vi vinner fortjent, men all honnør til Ranheim de var en vanskelig motstander, mener Jarl.

– En utrolig god reise

For Jones El-Abdellaoui har denne sesongen vært en sammenhengende triumf. Med mer og mer tillit fra trener Geir Bakke har unggutten virkelig vist hva som bor i han denne sesongen.

– Det har vært en utrolig god reise så langt i sesongen, og jeg føler jeg får mer og mer tillit samtidig som jeg føler jeg tar store steg som fotballspiller. Akkurat nå er det bare morro å spille fotball, sier Vålerenga-gutten.

Jones El-Abdellaoui
Unggutten Jones El-Abdellaoui har hatt en strålende sesong for Vålerenga så langt.

Etter å ha kommet tilbake fra utlån til KFUM mener El-Abdellaoui å kunne se en endring i Vålerenga-laget.

– Nå føler jeg vi har fått en skikkelig vinnerkultur inn i dette laget.  Klarer vi å holde dette trykket utover i sesongen tror jeg vi skal klare å rykke opp, sier han.

Håkans nær Vålerenga-exit

Før Ranheim-kampen ble det meldt at Daniel Håkans var på vei vekk fra klubben. Og at Vålerenga har godtatt et bud på 15 millioner kroner for finnen.

Etter kampen bekrefter sporsstjef Joachim Jonsson at Håkans er tapt for Vålerenga.

– Det gjenstår noen detaljer men Daniel har nok spilt sin siste kamp i kongeblått, bekrefter sportssjefen til VårtOslo.

Noen nye signeringer på Valle er ser det heller ikke ut til å komme i løpet av høsten.

– I utgangspunktet ser vi ikke etter flere nye spillere nå, men vi har alltid et øye på overgangsmarkedet om noen interessante spillere skule dukke opp, sier Jonsson.

Første Jarl-scoring i kongeblått

Etter å forrige helg ha starta den berømmelige høstjakta med en sier over Start på overtid borte i Kristiansand og med det ikke ha tapt en fotballkamp siden 16.mai, var det store forventninger blant fansen på et godt besøkt Intility før mandagens bursdagskamp.

Etter å totalt ha overkjørt stakkars Sandnes Ulf på hjemmebane i siste kamp før fotballferien, ble åpningen av mandagens kamp langt mer skuffende enn hva hjemmefansen hadde håpet på.

Etter ti minutters spill klarte også tidligere Rosenborg-legende Kåre Ingebrgitsens gutter å få ballen i nettet bak Magnus Sjøeng, men den scoringen ble annullert av dommerne.

Vålerenga-spillerne jubler etter den viktige første scoringen fra Sebastian Jarl.

Den tidlig bortdømte nettkjenningen fra gjestene burde ha fungert som en oppvekker for hjemmelaget, men det skulle kladde lenge for gutta i kongeblått i den første omgangen.

Her var det lite som minnet om festfotballen fra siste hemmelkamp før ferien, mens gjestene fra Trondheim leverte god og robust fotball ute på kunstgresset.

Etter vel halvspilt omgang kunne likevel en fullsatt Østblokk mot spillets gang sprette første champagnekork for kvelden da Kjelsås-gutten Sebastian Jarl kunne heade inn sin første mål i kongeblå drakt etter en ypperlig slått corner fra kaptein Christian Borchgrevink.

Det å ta ledelsen skapte litt mer fart og trygghet i spillet til hjemmelaget, men det var langt fra noen gnistrende forestilling de klarte å varte opp med i de første 45 minuttene.

Når Ranheim heller ikke klarte å utnytte de mulighetene de fikk innenfor Vålerengas sekstenmeter, kunne de kongeblå gå til pause med en noe heldig 1-0-ledelse.

Unggutta leverer mål

Etter å ha slitt spillemessig i store deler av den første ogangen, var det et helt annet Vålerenga-lag som kom på banen til de siste 45 minuttene.

Nesten rett fra avspark var Jones El-Abdelloui svært nære ved å øke ledelsen, før Muamar Brajanac fire minutter senere også burde satt ballen i nettmaskene.

Like gavmild var derimot ikke Magnus Bech Riisnæs minuttet etter Brajanacs kjempemulighet, da han etter lekkert forspill av nysigneringen Carl Lange kunne doble bursdagsbarnets ledelse.

Den scoringen skulle endre kampbildet totalt. Lufta gikk helt ut av gjestene mens østkantgutta kune rulle opp det ene mønsterangrepet etter det andre mot trønderenes mål.

Christian Borchgrevink
Kaptein Christian Borchgrevink og Vålerenga hevet seg stort de siste 45 minuttene.

Og etter 77 minutter skulle ballen også endelig sitte i nettmaskene for kampens store Jones El-Abdellaoui. Etter å ha misbrukt et par store sjanser tidligere i kampen feiler han ikk når han stanger inn innlegget fra lagkamerat Henrik Bjørdal.

Helt mot slutten av kampen skal trønderne få den scoringen de hadde luktet på i hele første omgang, men det hadde ingen ting å si for sluttresultatet og be dermed et trøstemål.

Mandagskveldens seier gjør at Oslos stolthet nå leder OBOS-ligaen med ett poeng før Vålerenga møter Moss til toppkamp på Melløs stadion neste lørdag.

Vålerenga - Ranheim 3 - 1 (1-0). Intility arena. 11.163 tilskuere. 1-0 Sebastian Jarl (24) 2-0 Magnus Bech Riisnæs (50) 3-0 Jones El-Abdellaoui (77) 3-1 Gustav Mogensen (82)

Gule kort: Geir Bakke (trener) og Stian Sjøvold (VIF) og Lucas Kolstad (Ranheim)

Vålerenga(4-3-3):Magnus Sjøeng - Christian Borchgrevink, Aaron Kiil Olsen, Sebastian Jarl, Vegar Eggen Hedenstad (Simen Juklerød i 32min) - Henrik Bjørdal, Carl Lange (Petter Strand i 20min), Fidel Brice Ambina (Ola Kamara i 7min) - Magnus Bech Riisnæs (Filip Thorvaldsen i 20min), Jones El-Abdellaoui, Muamer Branjac (Stian Sjøvold i 7min)

Ranheim(4-3-3):Simen Milsen - Philip Slørdahl, Nikolai Skuseth, Sander Haugen, Erik Tønne (Lasse Qvigstad i 12min) - Per Ciljan Skjelbred (Oliver Holden i 16min), Yongyong Hou, Lucas Kolstad (Mathias Emilsen i 24min) - Bendik Bye (Gustav Mogensen i 24min), Dennis  Gaustad, Mikael Johnsen (Vetle Wenaas i 24min)