I Ekebergparken finner man mange vekster som passer utmerket inn å både mat og drikke. Bonusen er trim og fin utsikt over Oslo.
I Ekebergparken finner man mange vekster som passer utmerket inn å både mat og drikke. Bonusen er trim og fin utsikt over Oslo.

To kvinnelige gründere har begynt å lage komplekse drikker av urter vi kan finne i naturen. Og gjenoppdager norsk matkultur

Det er ikke slik at alt som er smaksrikt og spennende kommer fra utlandet. I vår egen natur finnes det mye mer enn blåbær og sopp som med stort hell kan brukes i både mat og drikke.

Publisert

VårtOslo ble med Vanessa Krogh og Cornelia Øiestad, gründerne bak Villbrygg, ut i bynaturen. De to lager alkoholfrie og komplekse drikker med planter og råvarer vi har rundt oss.

Vi møtes i bunnen Konows gate, der en av stiene oppover i Ekebergparken starter. Det er en kjølig dag, men de bratte bakkene skal etter hvert gi oss varmen i kroppen. Vi skal ikke gå mange meterne før vi stopper for første gang denne dagen.

— Her har vi løkurt, sier Cornelia Øiestad, som var med å starte opp Villbrygg i 2018.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 695
kr 1,90 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 189
kr 2,10 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 75
kr 2,50 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp