Calle Spaberg Olsen (til venstre) fra debutkampen for Vålerenga sitt A-lag sesongen 2018-19. Nå snuser NHL på stortalentet.
Calle Spaberg Olsen (til venstre) fra debutkampen for Vålerenga sitt A-lag sesongen 2018-19. Nå snuser NHL på stortalentet.

Vålerenga-gutt på rankingliste foran NHL-draften

Tre norske spillere er funnet verdige en plass på den internasjonale rankinglisten i verdens beste ishockeyliga. En av disse er flasket opp i Vålerenga, men forlot klubben foran denne sesongen til fordel for svensk hockey.

Publisert Sist oppdatert

Ole Julian Bjørgvik Holm Både Calle Spaberg Olsen er funnet verdig en plass på listen over internasjonale utespillere, skriver VG. Han er belønnet med 114.-plass på rankinglisten til NHL før årets draft.

Oslogutten Calle Spaberg Olsen (18) forlot Vålerenga for spill i svenske Rögle for ett år siden, og mange hadde meninger om hans exit fra moderklubben. Noen mente han trengte et klubbskifte for videre utvikling, mens andre sier at Vålerenga ishockey ikke klarte å ta vare på talentet hans.

Uansett har det så langt vist seg å være en klok beslutning for spilleren. Mens han kun fikk fem kamper for Vålerengas A-lag forrige sesong, imponerte han såpass i juniorlaget til Rögle at han fikk ti matcher i den svenske toppserien SHL denne sesongen.

Debutanten Calle Spaberg Olsen viste ingen respekt mot A-laget til Stjernen.
Debutanten Calle Spaberg Olsen viste ingen respekt mot A-laget til Stjernen.

210 spiller plukkes i draften

Det er foreløpig uvisst når NHL-draften 2020 blir avviklet. Den skulle etter planen holdes i Montreal 26. og 27. juni, men er blitt utsatt på grunn av korona-pandemien.

NHLs rankinglister består av 357 utespillere og 41 keepere. 210 spillere vil bli valgt når de 31 lagene i NHL skal fordele spillerrettigheter under selve draften, ifølge VG.

De to andre norske spillerne er Ole Julian Bjørgvik Holm, som spiller for canadiske Mississauga Steelheads, og Sander Vold Engebråten, som spiller på U20/21-laget til svenske Södertälje.