Politiet på plass på Ullern etter at en tenåringsgutt ble ranet fredag kveld.
Politiet på plass på Ullern etter at en tenåringsgutt ble ranet fredag kveld.

Knivran av tenåringsgutt på Ullern og en mann ble ranet med machete på Ensjø

Politiet mener ran har blusset opp igjen i Oslo. — Det har vært flere ran av personer på kort tid. Det kan være de samme gjerningspersonene.

Publisert Sist oppdatert

Gutten i midten av tenårene ble truet og ranet med kniv fredag kveld på Ullern. Politiet fikk melding om ranet ve 21.40-tiden.

— Han ble truet av det som beskrives som tre gutter som var mørke i huden. Det ble truet med kniv, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

Gutten som ble truet og ranet på Ullern, er ikke fysisk skadd etter hendelsen. Det er foreløpig ikke kjent om han ble fraranet noe, opplyser operasjonslederen.

Noen timer senere ble en mann i 20-årene ranet med machete i Rolf Hofmos vei på Ensjø.

— Flere ran på kort tid

Politiet ble varslet av et vitne som så ranet på Ensjø, og rykket ut til stedet der de kom i kontakt med fornærmede. Han ble fraranet en bærepose med en flaske sprit og en flaske øl, skriver NTB.

Patruljer søker i området etter en gjerningsmann i sort joggebukse, hettegenser, omlag 180 centimeter høy og mørk i huden. Han var iført en sort joggebukse og hettegenser.

Etter flere ran den siste tiden ser politiet etter mulige sammenhenger.

— Jeg har inntrykk av at det har blusset opp. Det har vært flere ran av personer på kort tid. Det kan være de samme gjerningspersonene og etterforskningen vil se på om det er sammenheng, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.