MIka Partanen (i midten) gratuleres av lagkamerater etter torsdagens andre scoring.

Viktig seier for Vålerenga mot Manglerud. For assisttrener Mats Trygg (VIF) var det en litt spesiell ishockey-kamp

Manglerud Stars gode sesongstart fikK et skudd for baugen hjemme i Manglerudhallen torsdag kveld da de tapte 3-0 for naborival Vålerenga. — En viktig seier, sier assisterende kaptein Mathis Olimb.

Etter seieren i lørdagens storoppgjør med Storhamar sto byderby mot sesongenstartens overraskelseslag Manglerud Star på menyen for Fredrik Andersons iskrigere torsdag kveld. Kampen i Manglerudhallen ble aldri noen stor hockeyforestilling, men gutta fra Jordal vant til slutt 3-0.

— Det var en tøff kamp med to lag som forsvarte seg godt. Derfor var det utrolig deilig, og ikke minst viktig å vinne til slutt, sier Vålerengas Mathis Olimb til VårtOslo.

— Mye bra forsvarsspill

Fra tribuneplass virket torsdagen byderby til tider både tempofattig og dødt. Det var en oppfattelse spillerne ute på isen ikke automatisk ville si seg enige i etter kampslutt.

Begge lag viste mye godt forsvarsspill torsdag kveld. Her er det Mangleruds Christer Simonsen som har et godt tak på Vålerengas tomålsscorer Mika Partanen.

— For meg framstår ikke kampen sånn i det hele tatt, men det er klart publikum kan få et slikt inntrykk når du har to lag som forsvarer seg så godt som de gjør i dag, mener Olimb.

Han er imponert, men ikke direkte overrasket, over den seriestarten motstanderne fra drabantbyen har hatt på årets sesong.

— Vi har sett mye video og visste at MS har et godt lag i år. Derfor er det viktig å vinne kamper som dette. Vi kan ikke undervurdere noen bare på grunn av et rykte eller hvordan de presterte i fjor, sier Olimb.

— En spesiell match

For iskrigernes nye assisterende trener, Mats Trygg, var torsdagens kamp litt spesiell. Dette var første gang han møtte moderklubben som trener.

— Det er klart at dette var en spesiell kamp for meg. Først og fremst er jeg glad for at vi vant på en dag hvor vi ikke klarer å komme opp mot vårt beste ute på isen, sier han.

Fjordkraftligaens toppscorer Darren Carighead har vært giftig dene sesongen. Torsdag ble han godt temmet av Mark Auk og resten av Vålerenga-forsvaret.

I likhet med visekaptein Olimb mener han gamleklubben har utviklet seg særdeles positivt siden de etter en veldig svak fjorårssesong så vidt overleve i Fjordkraftligaen.

— Det er gøy å se at ting virker å komme på stell igjen i MS, mener Trygg.

Partanen åpnet showet

Åpningen på kampen skulle bli relativt rolig, men etter tre minutter tok gjestene fra indre Oslo øst første skritt mot å vise hvem som en storebror i hockey-Oslo. Da kunne den finske storscoreren Mika Partanen ekspedere en pasning fra Olimb inn bak Mangleruds kanadiske sisteskanse Mitchell Gillam.

Det var langt mellom de virkelig store sjansene under byderbyet, men her er Sebastian Johansen nærme en scoring.

Etter åpningsmålet kom hjemmelaget absolutt mer med i kampen, og satt sågar et visst trykk på Vålerenga-buret. De store sjansene uteble likevel, og når laget heller ikke klarte å utnytte to minutter med en mann mer på isen, forble Vålerenga i ledelsen perioden ut.

Dette til tros for at gutta i hvitt pådro seg et par litt unødvendige utvisninger utover i perioden.

Målløs midtperiode

Etter en relativt rolig og lite hendelsesrik innledning på kampen, med bare ni skudd totalt i løpet av de første tjue minuttene, startet den andre perioden også relativt tamt og temposvakt.

Begge lag fikk tidlig en sjanse hver til å spille i overtall, men scoringer eller store sjanser klarte ingen av dem å varte opp med.

Det skjedde ikke mye i midtperioden, men her er Vålerengas Thomas Olsen nær ved å få nettkjenning.

Sakte, men sikkert ville MS, også i denne perioden være mer med i kampen, og de kom på noen småfarlige visitter foran Vålerenga-buret. Der holdt derimot også i kveld Tobias Breivold høy klasse, og reddet skuddene som kom mot han.

— Tobias viser keeperspill av veldig høy klasse om dagen, skryter assistenttrener Trygg.

Med fire minutter igjen fikk Vålerenga muligheten til å spille resten av perioden med en mann mer på isen. Heller ikke nå ble det målkjenning, og dermed var Mika Partanens tidlige scoring den eneste i kampen så langt.

Partanen-dobbel ga seier

Etter to perioder som hadde framstått som en middels god sovemedisin for publikum på tribunen, ble ikke starten på den tredje perioden heller verken noen energiinnsprøytning eller reell oppkvikker for fansen.

Med vel seks minutter spilt av perioden skulle det likevel tenne litt til hos Vålerenga-gutta, og Mika Partanen skulle få sjansen til å sette sitt andre mål for kvelden.

Vålerenga-keeper Tobias Breivold hold buret rent i torsdagens byderby mot Manglerud Star.

Den finske måltyvens andre scoring så også ut til å bli kveldens siste, men med minuttet igjen å spille kunne Mathis Olimb fastsette sluttresultatet til 3-0 i åpent måt, etter at MS hadde tatt ut keeper i jakten på en mulig spilleforlengelse.

Manglerud Star - Vålerenga = 0 - 3 (0-1, 0-0, 0-2)

Manglerudhallen

715 tilskuere

Hoveddommere: Mads Frandsen / Mikael Fredrik Johansson

1. per: 0-1 03:04 Mika Partanen (Mathis Olimb)

2. per: Ingen

3. per: 0-2 46:07 Partanen (Kalle Ekelund / Olimb) 0-3 58:56 Olimb (Martin Røymark)

Utvisninger MS: 4x2min VIF: 4x2min