Oslo 20240824. Vålerengas trener Geir Bakke etter 4-2 seieren i 1. divisjonskampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Intility Arena.Foto: Annika Byrde / NTB
VIF-trener Geir Bakke jubler og hilser til Vålerenga-supportere etter at Lyn er beseiret hjemme på Intility arena.

Geir Bakke og Vålerenga gikk  seirende ut av slaget om Oslo: - Ren og skjær kvalitet

Vålerenga har stø kurs mot opprykk til Eliteserien etter en suveren langspurt i 1. divisjon de siste månedene. Likevel var nervene i høyspenn da byrival Lyn kom til et utsolgt Intility arena lørdag kveld.

Vålerenga vant til slutt 4-2 etter et hendelsesrikt osloderby mot Lyn i 1. divisjon lørdag. Og østkantklubben cruiser videre mot opprykk.

Vertene avgjorde kampen de siste 30. Like etter timen spilt kolliderte Lyn-keeper Alexander Pedersen og William Sell i egen boks, og Muamer Brajanac tuppet inn 3-2-scoringen i det åpne målet.

- Setter skapet på plass

Ti minutter før slutt la Jones El-Abdellaoui ballen til rette ved kanten av 16 meteren, før han curlet inn 4-2 i det lengste hjørnet.

– Der syns jeg Vålerenga setter skapet så på plass. I det angrepet viser de kvalitet, ren og skjær kvalitet, sa TV 2-kommentator Simen Stamsø-Møller.

Det sikret hjemmeseier og fortsatt tabelltopp for blåtrøyene. Klubben trøblet i sesongstarten, men har siden vært 1. divisjons klart sterkeste lag.

Før runden var de på tabelltopp med sju poengs margin, og 34 av 36 mulige poeng er fasiten på de tolv siste kampene.

Sjokkstart

– Jeg smiler innmari mye nå. Det er så mye følelser, det er så mye tanker som går gjennom hodet nå. Jeg er så glad. Det er et drømmescenario pluss, pluss. Det er en utrolig følelse, sa mannen bak kampens sjette mål til TV 2.

Før det sjokkerte gjestene hjemmepublikummet i åpningsminuttene.

Oslo 20240824. Vålerengas Christian Dahle Borchgrevinketter seieren i 1. divisjonskampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Intility Arena.Foto: Annika Byrde / NTB
Christian Borchgrevink viser hvor mye tilhengerne betyr for Vålerenga-spillerne.

Et fullsatt stadion på østkanten i Oslo sørget for et kraftig lydtrykk ved kampstart, og i tåkehavet fra blussene på tribunen sendte Christian Borchgrevink ballen i eget nett etter bare to minutter spilt.

Keeper Magnus Sjøeng stormet ut fra mål, og en presset Borchgrevink ordnet 1-0 feil vei.

Kort tid senere måtte Henrik Bjørdal ut med skade, og Vålerenga hadde raskt et vanskelig utgangspunkt å vende på eget gress.

Det skremte ikke vertene, for i det 23. minutt var kampen snudd på hodet. Først sørget Brice Ambina for 1-1 med et vakkert skudd fra 16 meter.

Vendte kampen

To minutter senere vant Carl Lange ballen på Lyns banehalvdel, før han drev inn mot boksen og banket inn 2-1 med en markkryper.

Oslo 20240824. Vålerengas Aaron Kiil Olsen under 1. divisjonskampen i fotball mellom Vålerenga og Lyn på Intility Arena.Foto: Annika Byrde / NTB
Heftige rammer og elektrisk stemning både på banen og tribunen da Vålerenga tok i mot Lyn.

Før halvtimen skulle det også stå 2-2. Etter klabb og babb i Vålerenga-boksen forlenget Mathias Johansen ballen inn i mål til kampens fjerde.

– Hva er det for et osloderby vi er vitne til, utbrøt Stamsø-Møller.

Vålerenga skulle slå tilbake igjen, og etter fullført kamp satt de igjen med tre fortjente poeng.

Lyn er også med i opprykkskampen til Eliteserien. De står med 15 poeng mindre enn rivalen og er blant flere klubber i kampen om kvalikplassene.