Slik så det ut inne i Rødts valgbod på Olaf Ryes plass søndag morgen.
Slik så det ut inne i Rødts valgbod på Olaf Ryes plass søndag morgen.

Rødts valgbod på Olaf Ryes plass vandalisert: - En bevisst handling rettet mot oss som parti

Det var et trist syn som møtte Rødt-politikere på Olaf Ryes plass søndag morgen. — Dette er jo åpenbart gjort med hensikt. Ingen andre valgboder her er utsatt for det samme, sier leder av Rødt på Grünerløkka, Ylva Holm Torsteinson.

Publisert

Dører er løftet av hengslene, vegger ødelagt, valgkamp-materiell ligger strødd både inne og ute, samt at valgboden er flyttet fra der den opprinnelig sto.

— I dag tidlig fikk jeg en telefon der jeg ble informert om at boden vår var blitt vandalisert. Vi var der til utpå kvelden i går, så dette må ha skjedd iløpet av natta, sier Ylva Holm Torsteinson til VårtOslo.

Politianmelder hærverket

Hun er leder av Rødt på Grünerløkka og forteller at valgboden er en gammel og solid bod bygget i 1986.

— Den er laget av flinke håndverkere, og derfor skal det en del krefter til for å få til slike ødeleggelser som den nå er utsatt for, sier Torsteinson.

— Vi kommer til å politianmelde hærverket, legger hun til.

Rødt-boden er blitt flyttet på og ødelagt iløpet av natt til søndag. Poser og valgkampmateriell tyter ut fra ødelagte vegger. Nå er boden demontert og satt sammen igjen på nytt, opplyser Rødt.
Rødt-boden er blitt flyttet på og ødelagt iløpet av natt til søndag. Poser og valgkampmateriell tyter ut fra ødelagte vegger. Nå er boden demontert og satt sammen igjen på nytt, opplyser Rødt.

Iløpet av søndag har Rødt demontert valgboden og satt den sammen igjen på nytt. Valgkampen på Olaf Ryes plass fortsetter - tross hærverket.

Ingen andre partiers valgboder på Olaf Ryes plass er blitt utsatt for hærverk iløpet av helgen. Kun boden til Rødt er blitt vandalisert natt til søndag.

— Som oftest folk på venstresida som rammes

Døren er løftet av hengslene.
Døren er løftet av hengslene.

— Vi ser jo på dette som at det er en bevisst handling mot Rødt som parti, sier hun.

— Hva synes du om det dere er blitt utsatt for?

— Det jeg er mest redd for er at hendelser som dette skal hindre folk i å bli aktive i politikken. Ikke bare i Rødt, men på venstresida generelt. Det er som oftest folk på venstresida som blir utsatt for slikt, sier lederen av Rødt på Grünerløkka.

— Det er veldig trist når folk velger å vandalisere valgboden vår, som for oss symboliserer både samhold og viktigheten av demokratiet vårt. Slike hendelser kan oppleves skremmende for mange, men vi står sammen. Det skal oppleves trygt å være aktivist i Rødt, sier Ylva Holm Torsteinson.

Det er ikke bare Rødt på Olaf Ryes plass som er utsatt for hærverk. Tidligere i sommer ble MDGs valgkamplokaler på Galgeberg tagget ned og tilgriset fire ganger på en uke.

I valgkampen for to år siden ble også MDGs valgbod på Karl Johans gate utsatt for hærverk.

— Det er krefter i samfunnet som vi stadig snakker om og som vi er oppmerksomme på. Jeg tenker blant annet på det også MDG i Oslo også er blitt utsatt for, sier Torsteinson.

Powered by Labrador CMS