Vålerenga hockeys fantastiske seriestart fortsetter. Torsdag kveld slo de byrival Grüner i byderbyet.

Vålerengas fantastiske sesongstart fortsetter. Lillebror Grüner ble alt for små i byderbyet

Etter åtte kamper er Vålerengas hockeygutter fortsatt på tabelltopp. — Nå skal vi vinne serien, sier lagkaptein Tobias Lindstrøm.

Årets hockeysesong har startet fantastisk for Vålerengas iskrigere. Etter åtte kamper er de på tabelltopp, og torsdag kveld gjorde de byderbyet mot Grüner svært raskt uinteressant. Til slutt vant gutta fra Jordal hele 6-0.

— Det er fantastisk deilig å ha fått en sånn sesongstart. Nå må vi bare kjøre på. Denne sesongen skal vi ta seriemesterskapet, sier Vålerenga-kaptein Tobias Lindström til VårtOslo.

— En bedre stall

Torsdagens byderby i Grüner ishall ble nok en styrkeoppvisning av Roy Johansens iskrigere. Den svorske kapteinen Lindström mener en bredere stall har mye av skylda for den gode seriestarten.

— Vi har en mye jevnere tropp enn i fjor. Nå har vi fire femmere som holder god kvalitet, samt flere gode unge spillere på utlån til andre klubber. Det gjør at vi har den ekstra kvaliteten vi trenger for å hevde oss helt i toppen, mener han.

Kanadiske Wade Murphy har hatt en god start i Vålerenga-trøya. Her scorer han torsdagens andre mål i byderbyet mot Grüner.

Nå håper den norske landslagsspilleren at formen holder seg ut sesongen.

— Det er jevnt god kvalitet på de aller feste lagene i årets liga, men jeg tror at vi i år har det lille ekstra som kan bikke ting i vår favør, understreker Tobias Lindstrøm.

— Vi gir dem kamp

Til tross for et sviende 6-0-nederlag, var Grüners keeperinnbytter Jesper Ekeberg ikke helt nedstemt etter kampen. Svensken som kom inn for Mikel Wik på stillingen 0-5 og reddet tretti skudd på en og en halv periode, mener gutta fra Dælenenga slo godt fra seg.

— Jeg synes vi gir dem god kamp i store deler av kampen. Så er de mye mer effektive enn oss og kanskje litt heldige i enkelte faser av kampen, sier den svenske burvokteren.

Nå ser han fram mot lørdagens hjemmemøte mot Lillehammer.

Leo Halmrast (nederst i bildet) fortviler etter at skuddet hans traff tverrliggeren bak Vålerenga-keeper Tobias Breivold.

— Det blir en helt annen kamp og der skal vi være klare for å slå tilbake etter dagens resultat, lover han.

Ingen respekt for storebror

Med seieren mot storebror i siste kamp i fjor, var det klart at Grüner-spillerne hadde litt "blod på tann" i starten av kampen. Faktisk bar åpningen preg av å være jevn spillemessig.

Etter vel ti minutter er det nære på for hjemmelaget, da det 17-årige supertalentet Leo Halmrast, på lån fra Vålerenga, smeller av et skudd som treffer tverrliggeren. Rett etterpå smeller det så i andre enden, hvor Thomas Olsen til slutt kan sette inn ledermålet for hjemmelaget.

Derfra og inn kommer bortelaget mer inn i kampen. Scoringer fra Wade Murphy og Villiam Strøm førte til at gjestene fra Jordal kunne gå i garderoben med en noe ufortjent 3-0-ledelse.

Kraftig overtak til gjestene og keeperbytte

Etter slutten på den første perioden, skulle det mye til at Grüner-gutta skulle komme tilbake. Og lettere ble det ikke da Vålerengas Daniel Sørvik etter bare ett minutt setter bortelagets fjerde scoring for dagen. Et skudd Grüner-keeper Mikkel Wik burde ha tatt.

Et byderby foregår ikke uten dueller. Her har Vålerengas Andreas Stene et godt tak rundt Grüners Håvard Salsten.

Og da Sondre Olden fem minutter senere kunne sette østkantlagets femte puck for dagen bak Grüner -keeperen, hadde Wik fått nok. Han satte seg på benken, og inn kom Jesper Ekeberg.

Og den nye keeperen murte igjen buret til tross for hardt press fra gjestene. Dermed ble det ingen flere scoringer i den andre perioden.

Lite å spille for

Etter kampbildet de to siste periodene, var det lite å spille for de siste tjue minuttene. Dette var noe kampen etterhvert også skulle bære preg av. Siste periode sto to lag som både virket småslitne og litt uinspirerte.

Grüner skapte lite i byderbyet, men her er Carl Wassenius farlig frampå foran Tobias Breivold.

En scoring skulle likevel perioden by på, og nok en gang ble det gjestene som stod for den. Kaptein Tobias Lindström var den som fikk æren av å sette kvelden eneste puck bak Jesper Ekeberg.

Kampene kommer raskt denne sesongen, og allerede lørdag er det ny serierunde. Da møter Vålerenga-gutta bunnlaget Narvik hjemme på Jordal Amfi, mens Grüner tar i mot Lillehammer på Dælenenga.