Tommi Taimi og Vålerenga ble for sterke for byrival Grüner i søndagens treningskamp. Vålerenga vant til slutt 4-2.

Endelig er hockeyen tilbake i hovedstaden. — Vi skal vinne serien, sier Vålerengas Daniel Sørvik

For første gang siden januar kunne pucken i dag droppes til hockeykamp på Jordal Amfi. Vålerenga brukte anledningen til å slå naborival Grüner 4-2.

Etter en sesong som ble kansellert på grunn av koronaepidemien, har det vært stor usikkerhet om hva det blir av årets hockey-sesong. Tidligere i våres ble det kjent at Fjordkraftligaen starter opp 11. september. Søndag var det klart for årets første lokaloppgjør da Vålerenga ishockey og Grüner møttes til treningskamp på Jordal Amfi.

— Det er utrolig godt å være i gang igjen. Nå håper jeg bare det ikke blir noe tull med sesongen, sier Vålerengas tomåls-scorer, Daniel Sørvik, til VårtOslo.

— Vålerenga skal vinne serien

Årets første seier i treningskampen mot Grüner smakte godt for Sørvik og hans lagkamerater. Et 4-2-resultat er en god måte å starte oppkjøringen mot sesongstart på.

— Jeg synes vi gjør en helt grei kamp, men det er fortsatt mye å jobbe med fram mot seriestart, sier backveteranen.

Tomåls-scorer Daniel Sørvik (t.v) drømmer om et seriegull for Vålerenga denne sesongen.

Både Sørvik og nyansatt hovedtrener Kenneth Larsen er klare på at målsettningen for årets sesong er at Vålerenga igjen skal trone øverst på tabellen ved sesongslutt neste vår.

— Vålerenga hører hjemme på toppen av tabellen. Det er det ingen tvil om, smiler Sørvik.

Ny trener - nytt system

Endringen i sjefsstolen på Jordal, med Roy Johansen ut og Kenneth Larsen inn, har ført til endringer i måten Vålerenga skal spille på denne sesongen. Sørvik innrømmer at det vil ta litt tid før alt sitter som det skal.

— Det er mye nytt med det Kenneth har tatt med seg inn i laget. Derfor vil det ta tid og mye hardt arbeid før alt sitter, men jeg føler at vi allerede er på god vei til å ta de nye ideene med oss ut på isen, sier han.

Sjefen selv er godt fornøyd med mye av det spillerne viste ute på isen søndag.

– Vi gjør to gode perioder og så blir siste periode veldig rotete fra vår side. Nå skal vi jobbe hardt med å få spillet vi ønsker å vise fram til å sitte fram mot seriestart, sier Larsen

Grüner drømmer om sluttspill

Akkurat som Larsen, var heller ikke Grüner-trener Morten Elverud direkte misfornøyd med å være i gang igjen, selv om det ble tap for spillerne hans.

— Vi satser på å kvallifisere oss for sluttspillet, sier Grüner-trener Morten Elverud.

— Du ser at dette er første kamp vi spiller på lang tid, men jeg synes ikke vi gjør oss bort på noen måte. Det er ikke Vålerenga vi skal kjempe med denne sesongen, slår han fast.

Etter en og en halv sesong i Fjordkraftligaen, mener Grüner-treneren at laget hans har gjort så store framskritt, at det kan være mulig å kjempe om en sluttspillplass i årets sesong.

— I løpet av den tiden vi har vært på øverste nivå nå, mener jeg vi har hatt en så stor framgang at dette burde være mulig, sier Elverud.

Sjokkåpning av Grüner

Med nesten en måned igjen til seriestart, er det fortsatt brikker å få på plass i spillerstallen for begge lag. Så tynt er det foreløpig i Grüner-rekkene, at de før søndagens kamp måtte låne inn to spillere fra samarbeidsklubben Furuset, for i det hele tatt å kunne stille fullt lag til kampen.

— Vi har fire-fem spillere til på vei inn, men de er fortsatt ikke spilleklare for oss, sier Grüner-trener Morten Elverud.

Stor var derfor overraskelsen da Dælenenga-klubben etter bare to minutter kunne ta ledelsen. Målet kom etter en dårlig klarering bak mål fra Vålerenga-keeper Tobias Breivold. Pucken ble plukket opp av Grüners nysignering Vetle Salsten, som fant Espen Hermanrud foran mål. Dermed kunne gjestene ta ledelsen 1-0.

Mathis Olimb og Vålerenga hadde de klart største sjansene i søndagens treningskamp.

Grüner-ledelse ved pause

Den tidlige kalddusjen så ut til å vekke Vålerenga-spillerne, og utover i perioden beleiret de nærmest gjestenes sone og pepret målvakt Mikkel Wik med skudd. Men mål ble det ikke. Dermed skjer det som så ofte skjer i lagidrett. På en av sine sjeldne visitter i hjemmelagets sone kan Grüner-gutta øke ledelsen til 2-0 etter et frekt håndleddsskudd av den svenskeprøvespilleren Charlie Björlin, etter vel ti minutters spil.

Etter scoringen fortsatte hjemmelaget å trykke på, men Grüner-keeper Wik hadde virkelig bestemt seg for å stenge buret for perioden. Dermed kunne lillebror i hockey-Oslo gå til pause med en litt heldig 2-0-ledelse.

Solid comeback fra hjemmelaget

Etter å ha slitt med å score i den første perioden, skulle det ikke gå lang tid før hjemmelaget fikk et etterlengtet mål i starten av andre. Etter at Grüners Nicolai Eliesen får en to-minutters utvisning, kan til slutt Daniel Sørvik, etter fem minutters spill, banke pucken i mål fra blålinja.

Og så skulle hjemmelaget kort tid etter slå til igjen og score to raske mål som ga Vålerenga ledelsen. Først er det fjorårets supersignering, finnen Tommi Taimi, som setter pucken i buret. Deretter er det Sørvik som setter sitt andre mål for dagen.

Resten av perioden viser Kenneth Larsens gutter hvorfor de er storebror i hockey-Oslo og går enkelt til pause med en 3-2-ledelse.

Vålerenga-spillerne hadde god grunn til å være fornøyde etter seier over Grüner i ettermiddag.

Vålerenga fortsatt storebror

Den tredje perioden starter med en kjempesjanse til gjestene, men Vålerenga-keeper Breivold varter opp med en meget kvalifisert redning. Rett fra keeperens inngripen går hjemmelaget i ledelsen og øker til 4-2 ved Jonas Oppøyen.

Etter hjemmelagets tidlige fjerdescoring, vil lillebror Grüner være med å yppe seg litt foran Vålerenga-målet. Men noen veldig store farligheter blir det ikke, og i det hele jevner kampen seg litt ut. Det er tydelig at spillerne begynner å merke at dette er den første skikkelige matchen denne sesongen med noen slitne ben overalt ute på isen.

Dermed blir det ikke flere scoringer, og Vålerenga kan med god grunn kalle seg storebror i hockey-Oslo.