15-åringene kastet påtent fyrverkerig mot en slagsbod full av eksplosivt fyrverkeri ved Olaf Ryes plass på Grünerløkka tirsdag kveld.
15-åringene kastet påtent fyrverkerig mot en slagsbod full av eksplosivt fyrverkeri ved Olaf Ryes plass på Grünerløkka tirsdag kveld.

15-åringer kastet påtent fyrverkeri mot fyrverkeribod på Olaf Ryes plass

Det kunne gått skikkelig ille og ført til alvorlige skader på både folk og hus på Grünerløkka dersom en salgsbod for fyrverkeri ved Olaf Ryes plass hadde blitt antent av en guttegjeng i kveld.

Publisert

En guttegjeng kastet påtent fyrverkeri mot en utsalgsbod for fyrverkeri midt på Grünerløkka og løp fra stedet.

— Etter cirka 45 minutter kom de tilbake, og vi fikk tak i tre gutter etter en kort løpetur. Samtlige av guttene er i 15- års alderen, opplyser Oslo-politiets operasjonssentral.

Tenåringen tente fyrverkeri inne i senter

Det var ved 18.30-tiden tirsdag kveld guttegjengen tente på eget fyrverkeri og kastet det mot slagsboden på Olaf Ryes plass. Til alt hell ble ikke boden full av eksplosivt fyrverkeri påtent.

Også i går kunne tenåringers omgang med fyrverkeri ført til alvorlige konsekvenser. Oslo-politiet rapporterte om ungdommer som sendte fyrverkeri mot hverandre ved kjøpesenteret Mortensrud Torg.

På Grønland ble en mann pågrepet etter at han forsøkte å antenne fyrverkeri like ved en politibil.

Ulykker med store mengder fyrverkeri som ukontrollert antennes kan få alvorlige konsekvenser, og har forårsaket store og alvorlige ulykker i andre land.

Salg av fyrverkeri i Norge er underlagt strenge regler, og det kreves særskilt tillatelse fra Oslo kommune for å ha utsalgssted i byen.