Blant de som har mistet vannet er Mølletoppen borettslag i Sagveien. Ståle Norum Engen er styreleder og stresset over vanntapet.

Store deler av Oslo sentrum har mistet varmtvannet

– Det er svært uheldig at noen plasserer en borerigg over og borer i samfunnskritisk struktur. Vi setter nå alle ressurser på å få varmtvannet tilbake, sier informasjonssjef Truls Jemtland i Fortum Oslo varme.

Publisert

.De fleste vil få tilbake varmtvannet ca. klokka 13, opplyser informasjonssjefen. Men for noen personer som bor nordøst for Botanisk hage, vil det ta lengre tid.

– Men nordøst for Botanisk hage vil det ta litt lengre tid å få rettet opp skaden. Det er vanskelig å si når de får vannet tilbake, sier Jemtland.

Tusenvis av mennesker er berørt av lekkasjen, som startet klokka 10.20. Lekkasjen skyldes at noen har plassert en borerigg og boret seg ned i bakken utenfor anvist område i Botanisk hage. Dermed har de truffet på et fjernvarmerør, som har gått lekk.

Truls Jemtland er infosjef i Fortum varme Oslo.

Mange adresser er berørt

– Det er et stort antall adresser som har vært berørt nå på formiddagen. Vi jobber nå med å avklare hvor mange. Skadestedet er isolert og vi omdirigerer vannet via det store nettverket av fjernvarmerør i byen.

Vi har tappet ned vannet i et avgrenset område og har satt alle ressurser inn på å reparere skaden.

– Måtte legge fra meg alt annet

– Som styreleder blir man alltid litt stressa når det ramler flere meldinger inn samtidig fra beboere som ikke har varmtvann. Da måtte jeg legge fra meg det jeg hadde i hendene. Så fikk jeg ut info til beboerne i ulike kanaler. Det handler jo om å passe på flokken min! sier Ståle Norum Engen, styreleder i Mølletoppen borettslag i Sagveien.

— Det er kjedelig å være uten varmtvann. Det er jo miljøvennlig og flott å ha fjernvarme, men det er klart at man blir jo da litt avhengig av at infrastrukturen fungerer. Hvis ikke risikerer man både å ende opp uten vann i radiatorer og varmtvann i springen.

— Men heldigvis skjer denne typen uhell relativt sjeldent, sier han.

Powered by Labrador CMS