Vålerenga unngikk borteflause - mens Grüner rystet Oilers

Etter en målløs førsteperiode gikk Vålerenga komfortabelt opp til 3-0 ledelse i midtperioden. Da var alle sikre på hvilket hockeylag som var best. Men så kom plutselig laget fra Hønefoss i tredjeperioden.

Ringerike skal egentlig være mange hakk under Vålerenga i ni av ti kamper. Men tirsdag kveld var den famøse tiende kampen.

Det startet målløst. Men i andreperioden gikk det meste etter oppskriften - scoringer av Tobias Lindström, Mika Partanen og Pontus Finstad tok laget fra Oslo øst opp i 3-0.

Plutselig skilte kun en scoring

Så skjer det som av og til skjer i hockey. Med redusering etter drøyt to minutter av siste periode var Ringerike plutselig klare for mer. Når det gjenstår åtte minutter scorer Hønefoss-laget igjen. Plutselig skiller bare ett mål fra en utligning.

Vålerenga slapp med skrekken og unngikk en borteflause. Det ble til slutt 3-2 seier mot Ringerike.

• Se kampfakta for Grüner og MS lenger ned.
  • Kampfakta: Ringerike – Vålerenga 2-3 (0-0, 0-3, 2-0). 400 tilskuere. Mål: 1. periode: Ingen. 2. periode: 0-1 (29.55) Tobias Lindström (Mathis Olimb, Tommi Taimi), 0-2 (30.13) Mika Partanen (Stefan Espeland, Martin Røymark), 0-3 (34.50) Pontus Finstad (Espeland, Calle Rune Spaberg Olsen). 3. periode: 1-3 (42.27) Johan Henrik Oscar Eriksson (Kenneth Pappalardo Gulbrandsen, David Åslin), 2-3 (51.11) Brett Joseph Perlini (Eriksson, Gulbrandsen). Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min., Vålerenga 4 x 2 min.
  • Kampfakta: Stavanger – Grüner 4-3 e.f. (1-1, 0-2, 2-0, 1-0). 1850 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (4.28) Tim-Robin Johnsgård (William Mäkinen, Tobias Skuterud), 1-1 (6.02) Thomas Berg-Paulsen (Martin Lefebvre, Christoffer Karlsen). 2. periode: 1-2 (24.51) Joachim Sommer Nielsen (Gustaf Berling), 1-3 (31.59) Christoffer Ove Gozzi (Marius Carho Hansen, Mäkinen). 3. periode: 2-3 (51.04) Sander Dilling Hurrød (Lefebvre, Ludvig Hoff), 3-3 (56.07) Dan Kissel (Karlsen, Lefebvre). Forlengning: 4-3 (62.06) Anders Tangen Henriksen (Andreas Klavestad, Hurrød). Utvisninger: Stavanger 3 x 2 min. og 1 x 5 min., Grüner 5 x 2 min
  • Kampfakta: Manglerud Star – Storhamar 3-4 (1-2, 1-0, 1-2). 402 tilskuere. Mål: 1. periode: 0-1 (3.42) Patrick Rørbu Elvsveen (Simen Andre Edvardsen, Eirik Salsten), 0-2 (8.25) Patrick Thoresen (Rasmus Ahlholm, Eskild Bakke Olsen), 1-2 (14.24) Kjetil Martinsen (Mathias Trygg, Robin Olsen-Syversen). 2. periode: 2-2 (20.18) Martinsen (Trygg, Olsen-Syversen). 3. periode: 3-2 (47.06) Tobias Degvold (Shafaat Hashim), 3-3 (56.39) Sander Vold Engebråten (Sondre Bjerke, Mikael Zettergren), 3-4 (57.25) Engebråten (Bjerke, Edvardsen). Utvisninger: Manglerud Star 4 x 2 min., Storhamar 5 x 2 min.