Hele den åtte kilometer lange veien langs Akerselva er det plassert ut fakler som lyser opp mørket.
Hele den åtte kilometer lange veien langs Akerselva er det plassert ut fakler som lyser opp mørket.

I kveld kan du gå tur langs Akerselva i gjenskinnet fra 4500 fakler

Faklene er plassert ut langs Akerselva, hele veien fra Frysja til Vaterland. Underveis kan du oppleve 150 kulturinnslag, utført av flammekunstnere, sirkus, kor, orkestre, korps og dansere.

Publisert

Du kan beundre lysdesign, fotokunst, klokkespill, Norges lengste tegnseriestripe, lur og bukkehorn, lysinstallasjoner og performance.

Den elektriske belysningen langs den åtte kilometer lange Akerselva er erstattet av 4 500 fakler. Turveien og elvebredden blir fylt med stemningsfulle innslag hvor mørket og fakkellyset er en del av opplevelsen.

Rundt 1000 frivillige bidrar med vakthold, fakkeltenning og kulturelle innslag.

– Vi regner med at 30.000-40.000 mennesker går Elvelangs hvert år. Dette gjør Elvelangs til en av Oslos største og mest stemningsfulle kulturbegivenheter.

Pyroteknikk ved Bora Brasil.
Pyroteknikk ved Bora Brasil.

Høydepunkter

  • Dansere fra Quick Style Studio inntar Brekkedammen klokka 20! De sto sist med Karpe i Spektrum.
  • Fin Serck-Hanssen sine fotografier er en hyllest til modige skeive forbilder. Under Elvelangs i fakkellys vil 3 portretter i storformat legges ned i Akerselva og lyssettes. Verkene som vises er hentet fra boken Skeive Ikone og markerer 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili i Norge.
  • Halsbrekkende luftakrobatikk fra Stella Polaris på Myraløkka fra kl. 20.00- 23.00. Det blir også ildshow og fyrverkeri av et gjøglershow fra et av Norges eldste sceneensembler.
  • Dissimilis synger ved SiO Siloen (Grünerløkka Studenthus), kl. 20.00- 23.00

Arrangørene anbefaler å starte ved en av hovedcenene på Brekkedammen/Frysja, Nydalen, Myraløkka. Hele løypa er på til sammen åtte km, og går fra Brekkedammen, Frysja til Vaterland, Grønland.

Powered by Labrador CMS