Vålerengas Osame Sahraoui depper etter 4-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker stadion.
Vålerengas Osame Sahraoui depper etter 4-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker stadion.

Vålerenga slått ned i støvlene av Molde

Dermed faller Vålerenga ned på 4.-plass og må se sin sju kamper lange rekke uten tap ryke.

Publisert

Fredrik Aursnes, som er sterkt koblet til fransk fotball, ga vertene ledelsen midtveis i første omgang. Tobias Christensen tok vare på sin sjanse ved å gi Molde 2-0 rett før timen var spilt, og Ohi Omoijuanfo la på til 3-0.

Først rett før slutt pyntet Vålerengas Bård Finne på resultatet. Etzaz Hussain rundet av da han kontret inn 4-1 til vertene.

– Det er utrolig deilig. Det var et statement, rett og slett. På hjemmebane er det få som slår oss. Gutta sto på i dag, så jeg er stolt av oss alle, sa målscorer Ohi Omoijuanfo til Eurosport.

Klaesson-brøler

Vålerenga kom best i gang og spilte seg til flere halvfarligheter det første kvarteret, men det var Molde som produserte kampens første store målsjanse etter 25 minutter. John Kitolano fant Fredrik Aursnes med en presis innsvinger fra venstre, men 24-åringen klarte ikke å overliste Kristoffer Klaesson i Vålerenga-buret.

Vålerengas Odin Thiago Holm får gult kort av dommer Kristoffer Hagenes under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker stadion.
Vålerengas Odin Thiago Holm får gult kort av dommer Kristoffer Hagenes under eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Vålerenga på Aker stadion.

Men Aursnes fikk en ny sjanse like etter. Et fryktelig Klaesson-utspill havnet rett i beina på Ohi Omoijuanfo, som kunne ha skutt på direkten. Han valgte heller å holde litt på ballen, før han fant Aursnes som kom rundt. Alene med uheldige Klaesson hadde han få problemer med å ekspedere ballen i nettmaskene.

Ohi var nær å øke ledelsen like etter, men Vålerenga-forsvaret fikk avverget akkurat tidsnok. Rett før pause var det Vålerenga som var på en farlig visitt ved stortalentet Odin Thiago Holm, men ungguttens avslutning snek seg utenfor.

Molde-dominans

Vålerenga yppet seg tidlig også i den andre omgangen, men Molde tok raskt over igjen. Ungdomslandslagsspilleren Tobias Christensen fikk sjansen fra start, og han takket for tilliten ved å doble ledelsen rett før timen var spilt.

Stortalentet var naturligvis fornøyd etter kampen. Nå satser han på at kveldens bidrag gir ham enda flere sjanser til å vise hva som bor i ham.

– Vi er utrolig mange gode spillere. Skal du spille her, så må du ta sjansene når du får dem, sa Christensen.

Molde kom raskt tilbake på seierssporet etter tapet mot Bodø/Glimt forrige runde.
Molde kom raskt tilbake på seierssporet etter tapet mot Bodø/Glimt forrige runde.

Brann neste

Oslo-laget vartet opp med noen giftige angrep utover i omgangen, men Ohi feide alt håp til side da han økte til 3-0 drøye kvarteret før slutt. Et herlig innlegg fra Hussain fant Molde-spissen på en prikk, og 26-åringen lot seg ikke be to ganger da han stanget ballen inn i nettet.

Bård Finne reduserte for Vålerenga like før full tid, men Hussain satte punktum med sin scoring like etter. Flere mål ble det ikke. Romsdalingene vant komfortabelt 4-1.

Vålerenga møter Brann borte i neste runde.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS