Farvannet utenfor Huk er vanligvis svært trafikkert, både av fritidsbåter, vannscootere, kajakker og yrkestrafikk.
Farvannet utenfor Huk er vanligvis svært trafikkert, både av fritidsbåter, vannscootere, kajakker og yrkestrafikk.

Kollisjon mellom vannscooter og båt utenfor Huk. To personer fraktet med ambulanse fra Bygdøy

To personer er fraktet bort med ambulanse etter en kollisjon mellom en vannscooter og en fritidsbåt utenfor Huk på Bygdøy, opplyser politiet. Begge personene skal ha vært ved bevissthet i ambulansen.

Publisert

— Utenfor Huk har det vært et sammenstøt mellom en vannscooter og en fritidsbåt. 2 personer som var på vannscooteren er fraktet til land på Bygdøy, skriver politiet på Twitter.

— Begge er bevisste, men skadeomfanget er ukjent, opplyser politiet.

— Ikke mistanke om promille

— Politiet har tatt imot forklaring av vitner, og oppretter sak som vil bli etterforsket for å finne årsakssammenhengen. Det er ikke mistanke om promille, skriver politiet i en oppdatering på Twitter klokken 13.20 lørdag ettermiddag.

— Vi har foreløpig ingen oppdatert informasjon om skadeomfanget. Oslo politidistrikt meldte om kollisjon mellom en fritidsbåt og vannscooter rett etter klokken 12 lørdag.

Svært trafikkert farvann

De største og kraftigste vannscooterne som leies ut i Oslo kan nå hastigheter opp mot 60 knop. En knop tilsvarer 1,85 km/t. Det betyr at de raskeste vannscooterne til leie i Indre Oslofjord kan nå hastigheter på over 110 km/t.

Farvannet utenfor Huk er svært trafikkert, både av fritidsbåter, vannscootere, kajakker og yrkestrafikk. På begge sider av Bygdøy, i Frognerkilen og Bestumkilen, ligger noen av de største havnene for fritidsbåter i Norge.

Powered by Labrador CMS