— Antallet koronasmittede totalt er 145. 105 av dem har fått påvist omikron, sier assiterende bydelsoverlege Tine Ravlo.
— Antallet koronasmittede totalt er 145. 105 av dem har fått påvist omikron, sier assiterende bydelsoverlege Tine Ravlo.

Verdens mest omtalte julebord: 105 hittil bekreftet omikronsmittet på Aker Brygge

Helsemyndighetene går ut fra at alle de 145 smittede gjestene fra julebordet på utestedet Louise har omikron. 105 av de smittede har fått bekreftet varianten.

Publisert

— Antallet koronasmittede totalt er 145. 105 av dem har fått påvist omikron, hovedsakelig gjennom screening, opplyser assisterende bydelsoverlege Tine Ravlo i bydel Frogner til Dagbladet mandag.

Før alarmen gikk, hadde utbruddet fått store forgreninger. Det har spredd seg over store deler av Oslos omegn, og så langt bort som Krødsherad og Øvre Eiker i Viken fylke.

Roser firmaet som arrangerte julebordet

— De smittede bor i forskjellige bydeler og kommuner. Før smitten ble oppdaget, har de spredd smitte videre, og det har blitt forgreininger, sier Ravlo – som understreker at festdeltakerne hadde full anledning til å bevege seg fritt i samfunnet på dette tidspunktet.

Samtidig vil bydelsoverlegen rose selskapet som sto bak julebordet, solenergiselskapet Scatec.

— Samarbeidet har vært veldig godt, vi har hatt tett dialog med dem. De har stilt seg til disposisjon, noe som er veldig viktig for Norge og verden, sier Ravlo.

Powered by Labrador CMS