Byrådsleder Raymond Johansen og byrådet strammer inn reglene for kontakt mellom oslofolk i påsken.
Byrådsleder Raymond Johansen og byrådet strammer inn reglene for kontakt mellom oslofolk i påsken.

Byrådet i Oslo forlenger smitteverntiltakene til og med 15. april

Byrådet i Oslo forsterker flere smittetiltak: To meters avstand anbefales i flere situasjoner. I tillegg skjerpes reglene for stormarked. Smitteverntiltakene forlenges til og med 15. april.

Publisert

– Det muterte viruset har endret spillereglene for denne pandemien. Å holde avstand er vårt viktigste våpen i kampen mot smittespredning. Derfor har vi i dag oppdatert vår forskrift med denne klare anbefalingen: hold to meters avstand til andre. Det påvirker også de som driver butikker og annen næring, som må kunne sikre at besøkende kan holde to meters avstand mellom seg, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Byrådet har vedtatt en forlengelse av koronaforskriften til og med 15. april. Etter påske vil tiltakene vurderes på nytt.

Stenger stormarked

Byrådet gjør en endring når det gjelder stormarkeder. På samme måte som varehus over 4000 kvadratmeter, må også stormarked av mindre størrelse holde stengt nå, med unntak av salg av dagligvarer, apotek og dyrebutikker, som det er gitt unntak for.

– Det vil alltids være tvilstilfeller, men reglene må treffe så likt som mulig. Det har vært et smutthull for stormarked, som har kunnet holde oppe fordi de selger mat. Men slike marked selger veldig mange andre varer og kan være et sted folk drar for å «shoppe». Fra nå kan slike stormarked kun selge mat og andre nødvendige varer, og må stenge salget av andre typer varer for å kunne holde åpent, sier byrådslederen.

Påskeråd for oslofolk

Oslo kommune formidler oppdaterte påskeråd gjennom påsken.

– Dessverre har vi ofte sett at smitten har økt etter ferier. Det må vi for all del unngå nå. Smitten ligger allerede på et svært høyt nivå, og vi må i fellesskap presse den ned. Jeg håper alle oslofolk fortsetter å være flinke gjennom påsken, og at vi snart kan se at smitten flater ut og synker, sier Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS