De stedene der folk er bøtelagt av politiet for brudd på smittevernregler har vært når Oslos regel om ikke å ha flere enn to personer på besøk samtidig er brutt.
De stedene der folk er bøtelagt av politiet for brudd på smittevernregler har vært når Oslos regel om ikke å ha flere enn to personer på besøk samtidig er brutt.

Oslopolitiet rykket ut til 40-talls støymeldinger. Flere bøtelegges for brudd på besøksregel

— Vi har vært ute på flere støymeldinger fra leiligheter i byen i natt, forteller oslopolitiet. Flere steder har politiet grepet inn og bøtelagt folk for å bryte Oslos regel om ikke å ha flere enn to personer på besøk samtidig.

Publisert

— I forbindelse med en støymelding fra en leilighet på Majorstua var det fire besøkende i tillegg til tre beboere, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

— Flere av de besøkende forsøkte å unndra seg fra leiligheten da vi kom inn. Vi oppretter sak på forholdet, skriver oslopolitiet.

Strenge besøksregler i Oslo

Til sammen rapporterer politiet at de rykket ut til et 40-talls meldinger om støy natt til søndag. De stedene der folk er bøtelagt for brudd på smittevernregler har vært når Oslos regel om ikke å ha flere enn to personer på besøk samtidig ikke er brutt.

Ifølge de lokale koronareglene for hovedstaden er det ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster i private hjem med flere enn to personer til stede utover egen husstand.

— Egen husstand pluss to personer kan likevel ikke være flere enn ti. Det betyr at i store familier kan man ikke ha besøk dersom antallet til sammen da blir over ti, skriver kommunen på nettsiden med oversikt over Oslos koronaregler.

Byrådet har varslet en oppdatering av hvilke regler som fortsatt skal gjelde for Oslo 15. april.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS