Ingrid Røynesdal
– Jeg har fulgt tilblivelsen av det nye museet og er svært imponert over hva virksomheten har fått til, sier Ingrid Røynesdal.

Nasjonalmuseet får ny direktør

Ingrid Røynesdal blir ny direktør i for det nye Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. – Hun er en rutinert og moderne kulturleder, med meget god kjennskap til både norsk og internasjonalt kulturliv.

Publisert

Ingrid Røynesdal kommer fra jobben som administrerende direktør for Oslo-filharmonien, der hun har vært leder siden 2013. Hun er utdannet statsviter og klassisk pianist, og har museumsbakgrunn som direktør for KODEs komponisthjem i Bergen i 2011–2013.

Hun har styreerfaring fra blant annet Aschehoug forlag, Talent Norge, VGTV og arbeidsgiverforeningen Spekter.

– Med det nye Nasjonalmuseet har vi et museum i verdensklasse, og det er en stor oppgave å videreutvikle og ta det nye museet inn i fremtiden. Røynesdal er en rutinert og moderne kulturleder, med meget god kjennskap til både norsk og internasjonalt kulturliv. Vi gleder oss til at hun skal lede og videreutvikle Nasjonalmuseet, sier Nasjonalmuseets styreleder Maria Moræus Hanssen.

Moræus Hanssen fremhever at Røynesdal er ambisiøs på kunstens vegne, på kunstens potensial til å nå bredt ut og bety mye i folks liv.

Takker ydmykt ja

– Jeg har fulgt tilblivelsen av det nye museet og er svært imponert over hva virksomheten har fått til. Museets resultater er inspirerende – både hva gjelder publikumstall og det kunstneriske programmet. Og museets samling av kunst, arkitektur og design er virkelig enestående. Det er derfor med stor glede, men også ydmykhet at jeg har takket ja til denne jobben, sier Ingrid Røynesdal.

– Min oppgave som direktør for Nasjonalmuseet blir å sørge for de beste rammer og forutsetninger for at museet skal utføre sitt samfunnsoppdrag på best mulig måte i årene som kommer, sier Røynesdal.

Røynesdal tiltrer i jobben som direktør for Nasjonalmuseet 1. oktober 2023.

Powered by Labrador CMS