Et knapt flertall i Frogner bydelsutvalg går inn for at restaurant Michaels på Briskeby skal få utvidet uteserveringen.

Høyre og Frp sikret flertall for utvidet uteservering ved Michaels på Briskeby. - Synd for naboer og nærmiljø, mener Ap

Samtlige partier i Frogner bydelsutvalg, unntatt Høyre og Frp, ville stanse utvidelse av uteserveringen hos restaurant Michaels på Briskeby. Men de to borgerlige partiene sikret et knapt flertall da søknaden ble behandlet.

Publisert

I Frogner bydelsutvalg sa Ap, SV, Rødt, Venstre og MDG nei til utvidet uteservering ved restaurant Michaels på Briskeby. Men med Høyre og Frps åtte stemmer får likevel serveringsstedet trolig utvide.

— Bydelsutvalget er høringsinstans. Derfor mener jeg at næringsetaten kan velge å ikke høre på et knapt flertall i bydelsutalget, sier Inger Huseby (Ap) til VårtOslo.

— Må leve i helseskadelig støy

— Et knappest mulig flertall i Frogner bydelsutvalg har nå sørget for at beboerne rundt restauranten på Briskeby fortsatt skal leve i helseskadelig støy, sier Huseby.

Hun understreker at Ap ikke er mot restauranter og uteliv, men sier boligstrøk må skjermes for støy.

— Jeg synes det er synd for nærmiljøet. Vi vil gjerne ha restauranter, men vi kan ikke ha serveringssteder som skaper helseskadelig støy og ubehag for naboene. Man må ha en drift som tar hensyn til beboerne miljøet rundt, sier Huseby.

Det var på forhånd ventet at Høyre ville gå inn for å si ja til søknaden om utvidet uteservering.

Høyre: — Vil stille krav til utendørs støy

For å få flertall av 15 stemmer i bydelsutvalget måtte Høyres sju representanter få med seg Frps ene representant. Og slik ble også resultatet - åtte borgerlige stemmer for mot sju som stemte nei.

Bydelsutvalgsleder Jens J. Lie (H) sier at Høyre og Frp vil be næringsetaten stille krav til restauranten.

— Vi gir næringsetaten et råd om å godkjenne søknaden mot at Michaels reduserer støyen ute med musikk på dagtid, ved å flytte musikken inn. Hovedtyngden av klagene dreier seg om musikk utendørs på lørdager, sier Lie til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS