— Vi har nå gjort en totalvurdering, der alternativet ville vært å rykke tilbake til start og starte prosjektet på nytt, sier høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Regjeringen snur om Vikingtidsmuseet på Bygdøy – får 700 millioner kroner

For omtrent en måned siden ble Vikingtidsmuseet bedt om å kutte kostnadene med 1 milliard kroner. Men nå snur regjeringen, og museet får 700 millioner kroner.

Publisert

Det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy får 700 millioner kroner i tilskudd, men regjeringen har gått for en nedskalert versjon av de opprinnelige planene, melder NRK.

— Jeg er glad for at byggingen nå kan komme i gang uten mer forsinkelser, sier museumsdirektør Håkon Glørstad til kanalen.

— Har gjort en totalvurdering

Det var i mai at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) kom med beskjeden om at kostnadene knyttet til byggingen av nytt vikingtidsmuseet på Bygdøy måtte kuttes med én milliard kroner.

Men nå er tonen en annen fra Borten Moe.

— Vi har nå gjort en totalvurdering, der alternativet ville vært å rykke tilbake til start og starte prosjektet på nytt. Da ville vi tapt både verdifull tid og ressursene som allerede er lagt inn i planene, sier han til NRK.

Powered by Labrador CMS