Mandag ettermiddag måtte brannvesenet rykke ut til Frognerparken der en søppeldunk hadde tatt fyr.
Mandag ettermiddag måtte brannvesenet rykke ut til Frognerparken der en søppeldunk hadde tatt fyr.

Brannvesenet rykket ut til Frognerparken: - Ikke kast engangsgriller i søppeldunken

Med finværet blir det også grilling i både byparkene og og Marka. — Husk bålforbudet fra 15. april til 15. september. Og ikke kast engangsgriller i søppeldunken, sier brannvesenet.

Publisert

— Vi fant ikke noen engangsgrill i denne dunken. Trolig var det glo fra en sigarettsneip som førte til at det tok fyr, mente brannfolkene som rykket ut til Frognerparken mandag ettermiddag.

Men med finværet som er kommet er det trolig bare et tidsspørsmål før det er utrykninger etter at folk har kastet engangsgriller i søppedunker.

— Vi oppfordrer deg til å bruke grillene i parkene fremfor engangsgrill. Disse grillene er bedre, mindre brannfarlig og mindre forsøplende, skriver Oslo kommune på sin nettside.

Regler for bruk av engangsgrill i byparkene

I Norge har vi et generelt bålforbud fra 15. april til 15. september. Bålforbudet er et generelt forbud mot å tenne bål, engangsgriller, bålpanner og annen åpen ild, i skog og utmark, bortsett fra på godkjente bål- og grillplasser i kommunen.

Brannvesenet bruker mye ressurser på utrykning til en brann i en søppeldunk.
Brannvesenet bruker mye ressurser på utrykning til en brann i en søppeldunk.

Men oslofolk kan likevel bruke engangsgrill i byparkene i perioden med bålforbud. Det forutsetter imidlertid at man følger kommunens regler. Dette må du passe på:

  • Sette grillen på et brannsikkert underlag. Sett aldri grillen rett på bakken.
  • Sikre god avstand til annet brennbart materiale.
  • Holde oppsyn med grillen til enhver tid.
  • Slokke grillen med rikelig med vann.
  • Kaste grillen i egnet grillcontainer, og ikke i en avfallsbeholder. En engangsgrill kan inneholde glør og varme i opptil 24 timer etter bruk, selv om du har forsøkt å slokke den med vann.
Powered by Labrador CMS