Plastsekker med søppel og glasskår var fasit etter at mellom 500 og 1.000 russ festet i Frognerparken natt til 17. mai.

Opprydding etter at mellom 500 og 1.000 russ festet i Frognerparken: - Vi kan ikke være smittevernpoliti

— Antallet ungdommer i Frognerparken har økt og mange av dem er svært beruset, varslet politiet sent på kvelden før 17. mai. Utover natten økte antallet i parken.

Publisert

— Mange av dem er svært beruset, noe som medfører mye jobb for helsepersonell og ambulanse på stedet, skriver politiet på Twitter.

Oslo politidistrikt opplyser til NTB at de får inn meldinger om ansamlinger, men at det ikke er så mye de kan gjøre med det, og at det foreløpig ikke er noen alvorlige episoder knyttet til russen.

— I Frognerparken er det anslagsvis mellom 500 og 1.000 russ, det er jo ikke lov, men vi har ikke kapasitet til å være smittevernspoliti, sier operasjonsleder Line Skott.

— Er der med patruljer og viser ansikt

Tidlig 17. mai morgen var opprydding i gang i Frognerparken. Knuste flasker og søppel ble plukket opp og samlet i plastsekker før det ble fraktet bort av en lastebil.

Mye knust glass, russekort og annen søppel lå igjen i Frognerparken etter russens festing.

Fra og med 7. mai ble det åpnet for arrangementer på offentlig sted for inntil 50 personer, med ansvarlig arrangør, forutsatt at de nye smittevernreglene på én meter avstand mellom mennesker overholdes.

I Frognerparken var det mellom ti og tjue ganger så mange mennesker, der enkelte i tillegg var svært beruset.

— Vi er der med patruljer og viser ansikt. Vi får også inn meldinger om at russen samler seg her og der rundt om i Oslo, men Frognerparken skiller seg ut med at det er der det er flest, sier Line Skott til NTB.

Powered by Labrador CMS