For to år siden ble statuer rundt Monolitten skadet i nyttårsfeiringen. Det skal ikke skje i år.
For to år siden ble statuer rundt Monolitten skadet i nyttårsfeiringen. Det skal ikke skje i år.

Stenger platået rundt Monolitten på nyttårsaften

Oslo kommune stenger av Monolittplatået i Frognerparken for å forhindre skadeverk på granittskulpturer på nyttårsaften.

Publisert

Nyttårsaften for to år siden ble det utført et skadeverk på en av granittskulpturene på området, som var kostbart å utbedre. Derfor blir Monolittplatået stengt av.

– Heldigvis er leie tilfeller som dette relativt sjeldent, men skader på kunsten i parken er alvorlig og ikke nødvendigvis mulig å reparere fullt og helt, sier Tørres Rasmussen, parksjef i bymiljøetaten.

Kostbare skader

Bymiljøetaten har sammen med kulturetaten vurdert hvilke tiltak som kan gjøres for å forhindre at skadeverk på granittskulpturer skjer.

– Dessverre fikk vi kostbare skadeverk på granittskulpturer på Monolittplatået nyttårsaften for to år siden. Vi iverksetter derfor dette forebyggende tiltaket for å unngå at noe lignende skjer igjen, sier Vigelandsmuseets leder, Jarle Strømodden.

– Vi vurderte å sperre av hele platået ved å stenge smijernsportene, men vi har landet på at beste løsning er å sette opp et byggegjerde som sperrer siste avsats opp mot selve Monolitten, sier bymiljøetaten i en pressemelding.

Populært samlingssted

Området vil være sperret av fra 31. 12 til 1. januar 2021. I tillegg vil vektere vil være tilstede i løpet av nyttårsaften.

Monolittplatået er vanligvis et populært samlingssted nyttårsaften. På grunn av koronapandemien oppfordrer Oslo kommune generelt ikke til folkeansamlinger i år.

– Vi ønsker alle en god nyttårsfeiring, selv om den kanskje blir litt annerledes i en tid det er nødvendig å unngå store folkemengder, sier Strømodden.

Powered by Labrador CMS