Dette solcelleanlegget i Sør-Afrika drives av Scatec. Nå kan flere av medarbeiderne ha fått omikron-varianten av korona.
Dette solcelleanlegget i Sør-Afrika drives av Scatec. Nå kan flere av medarbeiderne ha fått omikron-varianten av korona.

Firmaet Scatec bekrefter mistanke om omikronsmitte etter julebord. Kom fra Sør-Afrika

Bydelsoverlegen i Frogner i Oslo mistenker at 30–40 personer er smittet av omikronvarianten etter et julebord avholdt av Scatec.

Publisert

Assisterende smittevernoverlege i bydel Frogner, Tine Ravlo, bekrefter overfor E24 at mistanken om et større utbrudd av omikronsmitte i Oslo stammer fra et julebord avholdt av Scatec.

– Vi har ingen ytterligere kommentar, sier kommunikasjonssjef i Scatec, Stian Tvede Karlsen, til E24.

Scatec bygger, eier og opererer solenergianlegg. Selskapet har virksomheter i 35 land. Det største kontoret i utlandet ligger i Sør-Afrika.

Høy sannsynlighet for smitte

Ifølge selskapet var det ansatte til stede som nylig kom fra kontoret i Cape Town. Julebordet ble avholdt dagen etter at omikronvarianten ble oppdaget av forskere i Sør-Afrika. Ingen av de ansatte på festen hadde ankommet Norge fra Sør-Afrika etter dette, ifølge Karlsen.

Assisterende bydelsoverlege i Frogner Tine Ravlo sier til VG at det er «høy sannsynlighet» for at de smittede er smittet med omikronvarianten.

– Vi har et pågående utbrudd hvor det er høy sannsynlighet for at det er omikrovarianten, sier hun.

Prøvene er onsdag sendt videre til Folkehelseinstituttet for å stadfeste hvilken koronavariant de er smittet med.

Tar tid med smittesporing

Kommunen venter at det vil komme flere smittetilfeller framover. Utbruddet og det at det er mange som skal følges opp, gjør at smittesporingen går sakte.

– De med mistanke om smitte med omikron er fulgt opp av smitteteam etter gjeldende regler. Det er viktig å holde seg hjemme om man er syk, ta en koronatest om man har symptomer eller blir bedt om å ta en test av kommunen, og bruke munnbind på kollektivtrafikken, i taxi, på kjøpesentre og i køer til teststasjonen, sier smittevernoverlege i Oslo Frode Hagen.

Powered by Labrador CMS