Lene Løchen var statssekretær for Gro Harlem Brundtland, direktør for Film & Kino og bydelspolitiker for Ap i bydel Frogner.
Lene Løchen var statssekretær for Gro Harlem Brundtland, direktør for Film & Kino og bydelspolitiker for Ap i bydel Frogner.

Kulturlederen og Ap-politikeren Lene Løken er død. – Klassisk sosialdemokrat, skryter Høyre-politiker

Ap-politiker og tidligere direktør for Film & Kino, Lene Løken, er død. — Lene var en klassisk sosialdemokrat. Samtidig var hun opptatt av å finne løsninger på tvers av partiskillene i Frogner bydelsutvalg, sier Jens J. Lie (H).

Publisert

Sigrun Helene Løken, best kjent som Lene, ble 73 år gammel. Det er familien som søndag opplyser at den mangeårige Ap-politikeren og kulturlederen er gått bort.

— Vi jobbet sammen fire år i Frogner bydelsutvalg, fra 2012 til 2015. Jeg var høyrepolitiker og fersk som leder. Lene ble gruppeleder for Ap i bydelsutvalget, forteller bydelsutvalgsleder Jens J. Lie (H)

— Vi fikk et fortrolig forhold og hadde en veldig god relasjon der vi samarbeidet godt på tvers av partigrenser, sier Lie.

Statssekretær for Gro

Lene Løken var direktør for Film & Kino fra 1993 til 2014. Fra 1990 til 1992 var hun statssekretær for statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap), og deretter statssekretær for kulturminister Åse Kleveland (Ap) i to år.

Fra 2012 til 2015 var Løken Ap-representant og gruppeleder i Frogner bydelsutvalg.

— Lene var en person som var opptatt av å finne gode og praktiske løsninger i bydelspolitikken. Hun var en klassisk sosialdemokrat der de ideologiske skillelinjene mellom oss kom tydelig frem frem. Men så kom vi likevel i fellesskap frem til gode løsninger for bydel Frogner, sier Jens J. Lie.