Lene Løchen var statssekretær for Gro Harlem Brundtland, direktør for Film & Kino og bydelspolitiker for Ap i bydel Frogner.
Lene Løchen var statssekretær for Gro Harlem Brundtland, direktør for Film & Kino og bydelspolitiker for Ap i bydel Frogner.

Kulturlederen og Ap-politikeren Lene Løken er død. – Klassisk sosialdemokrat, skryter Høyre-politiker

Ap-politiker og tidligere direktør for Film & Kino, Lene Løken, er død. — Lene var en klassisk sosialdemokrat. Samtidig var hun opptatt av å finne løsninger på tvers av partiskillene i Frogner bydelsutvalg, sier Jens J. Lie (H).

Publisert Sist oppdatert

Sigrun Helene Løken, best kjent som Lene, ble 73 år gammel. Det er familien som søndag opplyser at den mangeårige Ap-politikeren og kulturlederen er gått bort.

— Vi jobbet sammen fire år i Frogner bydelsutvalg, fra 2012 til 2015. Jeg var høyrepolitiker og fersk som leder. Lene ble gruppeleder for Ap i bydelsutvalget, forteller bydelsutvalgsleder Jens J. Lie (H)

— Vi fikk et fortrolig forhold og hadde en veldig god relasjon der vi samarbeidet godt på tvers av partigrenser, sier Lie.

Statssekretær for Gro

Lene Løken var direktør for Film & Kino fra 1993 til 2014. Fra 1990 til 1992 var hun statssekretær for statsminister Gro Harlem Brundtland (Ap), og deretter statssekretær for kulturminister Åse Kleveland (Ap) i to år.

Fra 2012 til 2015 var Løken Ap-representant og gruppeleder i Frogner bydelsutvalg.

— Lene var en person som var opptatt av å finne gode og praktiske løsninger i bydelspolitikken. Hun var en klassisk sosialdemokrat der de ideologiske skillelinjene mellom oss kom tydelig frem frem. Men så kom vi likevel i fellesskap frem til gode løsninger for bydel Frogner, sier Jens J. Lie.