-Det er tydelig at vi må gjøre endringer for å lykkes med å fortsatt ha kontroll på pandemien i Norge, sier Espen Nakstad.

Største smittevekst i Oslo på to uker

Torsdag ble det registrert 79 nye smittetilfeller i Oslo. Det er det nest høyeste tallet siden april. Flest korona-smittede er det i bydel Frogner.

Publisert

Med unntak av 7. oktober, da det ble registrert 81 nye tilfeller, er torsdagens smittetall i Oslo det høyeste siden 4. april, viser oppdaterte tall fra Oslo kommune.

Med torsdagens tall er det registrert 662 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene. Totalt er det registrert 5.575 smittede i Oslo siden mars.

Frogner på topp

Bydel Frogner har flest nye registrerte smittetilfeller de siste to ukene med 79, fulgt av Gamle Oslo med 72. Frogner har også flest smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene med 133,3, fulgt av Stovner med 123,1 og Gamle Oslo med 122,7.

Bydel Vestre Aker har lavest smittepress med 16 registrerte tilfeller de siste to ukene, som tilsvarer 31,9 tilfeller per 100.000 innbyggere.

– Må gjøre endringer

Espen Nakstad fra Helsedirektoratet mener vi må jobbe mer målrettet mot enkelte miljøer.

Det var ved midnatt natt til fredag registrert 17.233 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 270 meldte tilfeller siste døgn.

– Det er tydelig at vi må gjøre endringer for å lykkes med å fortsatt ha kontroll på pandemien i Norge. Først og fremst må vi sørge for at etterlevelsen av de nåværende rådene og tiltakene styrkes, det er for mange eksempler på at smittevernet glipper i praksis, og vi må jobbe mer målrettet mot miljøer og situasjoner der vi vet smitterisikoen er størst, sier Espen Nakstad i Helsedirektoratet til NRK.

Powered by Labrador CMS