Oslo 20240602. En person er død etter å ha blitt plukket opp av sjøem i Frognerkilen i Oslo søndag Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politet på plass søndag formiddag der en død person er funnet i Frognerkilen.

Død person funnet i Frognerkilen: Politiet tror foreløpig ikke det ligger noe kriminelt bak dødsfallet

- Vedkommende er bekreftet død av helsepersonell på stedet, opplyste politiet etter at en person ble funnet livløs i vannet i Frognerkilen. Politiet sa søndag formiddag at det ble gjort "nødvendige undersøkelser" der avdøde er funnet.

Publisert

Den livløse personen ble funnet i vannet i Frognerkilen mellom Frogner og Bygdøy, og helsepersonell på stedet har ifølge politiet konstatert at vedkommende var død.

En tilfeldig forbipasserende varslet om funnet, sier krimleder i Oslo politidistrikt Kjersti Myhre til NTB tidlig søndag ettermiddag.

Pårørende ennå ikke varslet

– Vi vet ikke med sikkerhet hva som har skjedd og jobber etter flere hypoteser. Per nå har vi ikke noe informasjon som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Myhre.

Hun vil foreløpig ikke si noe om kjønn eller alder på personen, som nå er identifisert. Pårørende er ennå ikke varslet.

Myhre vil heller ikke si noe om hvor lenge personen kan ha ligget i vannet.

- Patruljer gjør nødvendige undersøkelser på stedet, så får videre etterforskning si mer om hva som har skjedd, sa operasjonsleder Marita Aune rett før klokken 11.

Oslo 20240602. En person er død etter å ha blitt plukket opp av sjøem i Frognerkilen i Oslo søndag Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politifolk på plass i Frognerkilen. I bakgrunnen skimtes Kiel-ferja ved Hjortneskaia.

På begge sider av Frognerkilen ligger flytebrygger for fritidsbåter, og ute i kilen ligger et ukjent antall båter ved bøye. 

Det er mye småbåttrafikk i området, og ingen offentlige badeplasser i kilen.

Oslo 20240602. En person ble søndag funnet livløs i sjøen i Frognerkilen i Oslo. Vedkommende ble bekreftet død av helsepersonell på stedet, opplyser politiet.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Det er mange fritidsbåter, båttrafikk og ingen offentlige badeplasser der den døde personen er funnet.

En rekke ulike båtforeninger disponerer båtplassene langs Frognerstranda, der strandlinjen eies av Oslo kommune. 

Ytterst i kilen, mellom Kongen og Dronningen marina, har kongeskipet Norge sine faste fortøyningsbøyer. Like ved ligger Hjortneskaia der Kiel-ferja har sitt anløpssted i Oslo.

Powered by Labrador CMS