Det nye Nasjonalmuseet ligger på Aker brygge og inneholder hele Norges samling av kunst, kunsthåndverk, arkitektur og design. Lørdag 11. juni åpner dørene for publikum.

Dronning Sonja åpner Nasjonalmuseet 11. juni

Dronning Sonja klipper snoren når det nye Nasjonalmuseet i Oslo åpner neste lørdag.

Publisert

I tillegg til dronningen vil også blant andre statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) være til stede, og begge skal holde taler, skriver Nasjonalmuseet i en pressemelding.

Før åpningen blir det en markering på Museumsplassen foran museet fra klokken 12.00. Det blir musikk, taler og snorklipping. Arrangementet er gratis og åpent for all.

Programmet avsluttes med at dronningen klipper snoren sammen med museumsdirektør Karin Hindsbo klokka 13. Iman Meskini vil være konferansier for åpningsprogrammet.

Billetter revet bort

De 15.000 første gratisbillettene som var tilgjengelige for åpningshelgen ble revet bort på under ett døgn da de ble lagt ut.

Nasjonalmuseets samlingspresentasjon vises i 86 rom over to etasjer. Rundt 6500 verk blir presentert, og de omfatter kunst, kunsthåndverk, arkitektur og design, fra oldtiden og frem til i dag.

Åpningsutstillingen Jeg kaller det kunst viser verk fra 150 samtidskunstnere som virker i Norge, kunstnere som før de ble antatt til utstillingen ikke var innkjøpt til museets samlinger.

Powered by Labrador CMS