Hermann Kopp (86) på Oslo Høyres nominasjonsmøte rett før jul i år.
Hermann Kopp (86) på Oslo Høyres nominasjonsmøte rett før jul i år.

Bystyrets eldste - Hermann Kopp er død, 86 år gammel

— Han imponerte med sin nytenkning, pågangsmot, kraft og energi til det aller siste. Det var ingen av oss som tenkte på at han var 86 år gammel. Han var et forbilde for oss alle, melder Oslo Høyre.

Publisert

Den mangeårige Høyre-politikeren Hermann Kopp døde på Diakonhjemmet sykehus natt til 31. desember. Det bekrefter familien overfor VårtOslo.

Kopp har til sammen representert Oslo Høyre i bystyret i nesten sju perioder. I fjor høst avsluttet han et nesten ett år langt verv som leder av bystyrets byutviklingsutvalg på heltid.

Kjempet for renominasjon

— Jeg har hatt en veldig, veldig spennende oppgave som leder av byutviklingsutvalget i bystyret. Det har vært svært arbeidskrevende, men veldig gøy å få være med på, sa Kopp til VårtOslo i fjor høst.

Rett før jul kjempet 86-åringen for renominasjon på Oslo Høyres liste. Han håpet å bli valgt inn til en åttende periode i bystyret ved valget til høsten.

Hermann Kopp på talerstolen i Høyres hus under nominasjonsmøte rett før jul i år.
Hermann Kopp på talerstolen i Høyres hus under nominasjonsmøte rett før jul i år.

Hermann Kopp hadde også en lang karriere som akademiker og næringslivsmann. 86-åringen var helt frem til sin bortgang styreleder for sjømatselskapet Coast Seafood.

Utdanning ved Harvard

Kopp tok en master, MBA, ved Harvard Business School i 1961, og studerte i tillegg statsvitenskap ved Harvard College.

Kopp har også i to perioder vært rektor ved Norges markedshøyskole og var professor ved Handelshøyskolen BI. I tillegg var Kopp tilknyttet ulike utenlandske universiteter, blant annet i USA og Kina, som fast gjesteprofessor.

I tillegg til politikk, næringsliv og akademia var Hermann Kopp også aktiv fotballdommer gjennom flere tiår.

Powered by Labrador CMS