Almetreet blir stående inntil Choice-kjeden har undersøkt hvilke alternativer som finnes for å rehabilitere muren uten trefelling
Almetreet blir stående inntil Choice-kjeden har undersøkt hvilke alternativer som finnes for å rehabilitere muren uten trefelling

Protester på Frogner førte frem. Petter Stordalen og Choice-kjeden hugger likevel ikke ned verneverdig tre

Rema-arving Magnus Reitan og den Stordalen-eide Choice-kjeden ville felle et gammelt almetre i Frederik Stangs gate på Frogner. Men nå har protester fra naboer, naturvernere og lokalpolitikere ført frem.

Publisert Sist oppdatert

— Vi merker oss at søknaden har vakt stort engasjement, skriver tiltakshaver Choice-kjedens arkitekt, Kristian Schønberg Christensen, i et brev til plan- og bygningsetaten.

Sist uke fattet et knapt flertall av lokalpolitikerne i Frogner bydelsutvalg et vedtak der de ber felling av almetreet i Frederik Stangs gate stanses.

Det gamle almetreet står på det Stordalen-eide Choice-konsernets eiendom i Frederik Stangs gate nummer 22, men hindrer utbedring av en mur på nabotomta til Rema-arving Magnus Reitan i nummer 20. Derfor ville både Petter Stordalen og Reitan ha treet fjernet.

Få tilgang til alle artikler på VårtOslo.
Som abonnent får du tilgang til stort, smått og nytt om det som skjer i nærmiljøet ditt.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

ÅR
kr 695
kr 1,90 pr. dag

Kjøp

3 MÅNEDER
kr 189
kr 2,10 pr. dag

Kjøp

MÅNED
kr 75
kr 2,50 pr. dag

Kjøp

STØTTE-ABONNEMENT
kr 198 pr. måned

Kjøp